(video) Mai multe autovehicule, blocate în nămeți în sudul țării. Cinci puncte de trecere a frontierei nu activează

Mai multe autovehicule au fost blocate, în această dimineață, în sudul țării, pe direcția Burlăceni – Ciumai, din cauza rafalelor puternice de vânt și sulurilor de zăpadă. În urma schimbării bruște a vremii, nu activează punctele de trecere PTF Giurgiulești-Reni, PTF Cișmichioi, PTF Etulia, PTF Mirnoe și PTF Ceadâr-Lunga 2.

Echipe ale polițiștilor de frontieră din Vulcănești au intervenit pentru a deszăpezi mijloacele de transport și pentru a oferi o primă asistență persoanelor blocate în mașini.

Activitatea punctelor de trecere a frontierei Larga, Vulcănești și Ceadîr-Lunga 1, care de asemenea fusese sistată, a fost reluată.

Totodată, în punctul de trecere Giurgiulești-Galați partea română menține restricția de autorizare a camioanelor pe teritoriul României.

Călătorii sunt rugați să manifeste înțelegere și răbdare în situația creată, optând pentru punctele de trecere din apropierea celor nefuncționale, iar dacă nu este o urgență, să amâne călătoriile până la îmbunătățirea condițiilor climaterice.


Pub