(video) Noi sancţiuni, în planurile poliției pentru șoferii moldoveni! Detalii de la ministrul de Interne

Pe lângă eventuala confiscare pe viaţă a maşinilor conduse de şoferii identificaţi în stare de ebrietate, Ministerul Afacerilor Interne mai pregăteşte spre aprobare câteva prevederi legale pentru sancţionarea celor care încalcă Regulamentul Circulaţiei Rutiere.

Câteva detalii au fost oferite de însuşi şeful acestei instituţii, Pavel Voicu, în cadrul unei emisiuni televizate. De menţionat că planurile sunt conceptuale, astfel încât într-un final ar putea suferi modificări.

Foto: facebook.com

Una dintre modificările care se doresc a fi făcute în lege se referă la vitezomani. Aceştia nu ar mai putea beneficia de înlesnirea de a achita 50% din amendă timp de trei zile lucrătoare. Astfel, vor fi nevoiţi să scoată mai mulţi bani din buzunar pentru a achita amenda integral.

În plus, la fel cu referire la cei cărora le place viteza, ministrul a menţionat că atunci când va fi instalat un sistem extins de camere şi radare, acestea vor avea inclusiv capacitatea de a calcula viteza, dar şi a timpului necesar deplasării cu viteză legală de la intrarea într-o localitate până la ieşirea din aceasta. Citeşte articolul mai departe pe AutoBlog.MD


Pub