(video) Cine dintre deputați spune minciuni? Cum comentează parlamentarii majorarea de salariu

Deputații socialiști spun că nu au primit salarii mai mari, iar ceilalți afirmă că acest lucrut trebuia să se întâmple de la 1 ianuarie.

Foto: UNIMEDIA

„Acesta este un amendament, care a fost votat în plen. Salariu de bază este de 18 mii de lei”, spune deputatul PAS, Dumitru Alaiba.

Socialistul Andrian Lebedinshi îl contrazice pe Alaiba și spune că nicio majorare nu a fost. „Spuneții să nu facă informații false. Tot același salariu pe care l-am primit anterior”, a declarat PSRM-istul.

Parlamentarul, Sergiu Litvinenco, confirmă cele spuse de către Alaiba și spune că salariul s-a majorat cu aproximativ 4 mii de lei.

În același timp, democrații spun că au aflat din presă de această majorare. „Este o majorare care se răsfrânge și asupra deputaților”, a punctat Nicolae Ciubuc. Potrivit acestuia, această majorare trebuia să intre în vigoare la 1 ianuarie, curent.

UNIMEDIA precizează că această majorare vin în urma unui amendament la legea Bugetului de Stat pentru anul 2020, care a fost votat încă la finele lui 2019. Astfel, în cadrul amendamentului, propus de democratul Sergiu Cebotari, coificientul de calcul al salariului, a fost majorat.


Pub