(video) Pe lângă Vlad Plahotniuc, a doua persoană ce a primit ilegal dubla identitate a Republicii Moldova este Vaja Jhashi

Pe lângă fostul lider al PDM, Vlad Plahotniuc, a doua persoană care a obținut ilegal dubla identitate a Republicii Moldova nu este Serghei Iaralov așa cum s-a vehiculat anterior, ci omul de afaceri Vaja Jhashi. Despre aceasta a anunțat președintele țării, Igor Dodon, în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”.

Foto: tribuna.md

„În luna noiembrie anul trecut, am primit informație oficială de la Servicii că sunt două persoane, care în opinia SIS-ului și a altor structuri, a obținut a doua identitate ilegală. Am spus că unul este Plahotniuc, dar a doua persoană nu am numit-o. Astăzi pot să vă spun că a doua persoană nu este Serghei Iaralov, este Vaja Jhashi”, a declarat Igor Dodon.

Vlad Plahotniuc, care este anunțat în căutare internațională și interstatală, deține dublă identitate în Republica Moldova, cu numele Victor Novak.

În presă au fost mai multe acuzații, precum că Serghei Iaralov ar fi fost cel care a primit dubla identitate moldovenească. Cei din Serviciul de Informare și Securitate nu au vrut să ofere multe detalii.

Procuratura Anticorupție a deschis, la sfârșitul lunii octombrie 2019, o cauză penală pe baza presupusei duble identități ai Republicii Moldova pe care ar deține-o fostul lider al democraților, Vlad Plahotniuc.

Documentele ar fi fost eliberate atunci când în funcția de director al Agenției Servicii Publice (ASP) era Serghei Răilean, care ar fi finul de cununie al actualului lider PDM, Pavel Filip.


Pub