(video) Cum explică Vladimir Cebotari necesitatea măririi salariilor la deputați: „Au fost mai multe apeluri din partea colegilor”

Deputatul fracțiunii PD și inițiatorul proiectului de lege prin care a avut loc majorarea salariilor la deputați, Vladimir Cebotari, declară că majorarea salariilor deputaților a avut loc din cauza că rețeaua nu este perfect echilibrată și că a primit din partea mai multor colegi mai multe apeluri în această privință, inclusiv angajații din secretariatul și aparatul Parlamentului.

Foto: UNIMEDIA

Necesitatea măririi salariilor a venit din motivul că „rețeaua este și astăzi una nu perfect echilibrată, mai multe apeluri din partea colegilor, și în mod special a persoanelor din secretariatul și aparatul Parlamentului, dar noi am venit și cu alte modificări, inclusiv pentru un șir de persoane din cadrul APL-ului”, a declarat Vladimir Cebotari.

În același timp, deputatul PD a precizat că aceste discuții s-a dus și în cadrul Comisiei buget și finanțe, și înnclusiv în Parlament, fiind ulterior aprobată fără prezența acestuia la vot.

„După discuții în cadrul Comisiei economie, buget și finanțe și după mai multe discuții cu mai mulți deputați din diverse fracțiuni parlamentare. Acest proiect a fost votat în unanimitate în Comisie, apropo, fără mine și a fost votat și în Parlament de reprezentanții tuturor fracțiunilor parlamentare. Eu nu am participat nici la acel vot”, a mai punctat deputatul PD.

Totodată, deputatul a menționat că pen tru luna ianuarie a primit un salariu trecut puțin peste șapte mii de lei și că nu obișnuiește să calculeze măririle de salariu care se fac.

„Pentru luna ianuarie, salariul a fost ceva peste 7000 de lei. Nu știu dacă am beneficiat sau nu de majorare, nu obișnuiesc să verific calculul salariului pe care îl primesc. În mod logic, ca și legea Bugetului, dar și alte amendamente la aceste legi, legea intră în vigoare de la 1 ianuarie, dar nu pot să vă spun dacă am avut majorare de salariu”, a conchis Cebotari.

Amintim că alariile parlamentarilor s-au majorat cu peste patru mii de lei în luna ianuarie curent. Dacă, în 2019 salariul de funcție a deputatului era de 13 940 lei, în 2020 este deja 18 122, a anunțat ieri, 5 februarie, Sergiu Litvinenco, printr-o postare pe Facebook.

În cadrul ședinței plenare de astăzi a Legislativului, după ce mai mulți deputați PAS au anunțat că salariile parlamentarilor s-au majorat cu peste patru mii de lei pentru luna precedentă, fracțiunea PSRM a venit cu inițiativa legislativă ca salariile deputaților să fie micșorate. Un proiect de lege în acest sens va fi înregistrat în Parlament.


Pub