Principală  —  Ştiri  —  Social   —   De câte milioane de dolari…

De câte milioane de dolari are nevoie OMS pentru combaterea epidemiei de coronavirus

sursa: reuters

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că pentru combaterea epidemiei cauzate de noul tip de coronavirus (2019-nCoV) în China şi la nivel mondial este nevoie de 675 de milioane de dolari şi de un plan care să acopere perioada februarie-aprilie 2020.

„Cea mai mare îngrijorare a mea este că există unele ţări care nu au în acest moment sistemele necesare pentru depistarea persoanelor care au fost infectate”, a declarat Tedros Adhanom, directorul general al OMS.

„Este nevoie de sprijin suplimentar pentru ca sistemele de sănătate cu probleme să poată detecta, diagnostica şi trata persoanele care au acest virus, pentru a preveni transmiterea de la om la om şi pentru protejarea angajaţilor din domeniul medical”, a adăugat Tedros Adhanom.

OMS propune stabilirea unui plan pentru perioada februarie-aprilie 2020, care are ca scop limitarea transmiterii virusului de la om la om, în principal în ţările care ar avea probleme cu gestionarea unei eventuale epidemii, identificarea, izolarea şi tratamentul pacienţilor, reduce răspândirea virusului din surse animalereducerea impactului economic şi social al epidemiei.

Potrivit OMS, planul se concentrează pe:
– Stabilirea rapidă a coordonării internaționale și a sprijinului operațional; – – Mărirea gradului de pregătire a operațiunilor și a răspunsurilor;
– Accelerarea cercetării și inovării prioritare.

Bilanţul epidemiei de coronavirus depistat în China se apropie de 500 de morţi, iar cazurile de infectare au depăşit 24.000 de mii. 562 de decese au fost înregistrate în China, unul în Filipine şi unul în Hong Kong.