Crearea condițiilor de dezvoltare pentru oamenii de afaceri interesați să investească în economia municipiului Chișinău

   1950

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a participat astăzi la întrevederea cu reprezentanții Asociației Businessului European (EBA) din Republica Moldova. La discuții au participat: Inga Ionesii, viceprimar al capitalei și reprezentanții celor mai mari companii din Chișinău.

În debutul evenimentului, edilul capitalei i-a îndemnat pe agenții economici să investească în dezvoltarea infrastructurii orașului, obiectiv prioritar al actualei administrații a municipiului Chișinău. „Reiterez mesajul lansat anterior: ne dorim o deschidere totală pentru business și încurajăm acest sector să investească în municipiu, dar în limita cadrului legal", a menționat Ion Ceban.

De cealaltă parte, reprezentanții EBA au propus crearea unui consiliu economic pe lângă Primărie, pentru a facilita dialogului între mediul de afaceri și municipalitate, în vederea dezvoltării unui climat socioeconomic favorabil, transparent și nediscriminatoriu.

În context, primarul general, Ion Ceban a comunicat că în perioada următoare, la nivelul municipiului va fi  instituită ,,Fundația de dezvoltare a Chișinăului". Proiectul urmează a fi creat şi gestionat de reprezentanții mediul de afaceri, care doresc să contribuie la dezvoltarea infrastructurii municipiului Chișinău.

,,Chișinăul are potențial economic, nevalorificat. Iată de ce, încurajez investitorii de a se implica în tot ce ține de dezvoltarea economiei capitalei. Am văzut o deschidere din partea oamenilor de afaceri și o dorință de a participa în diverse proiecte. Noi suntem gata să îi susținem", a precizat primarul general.