Ştiri

Sursa imaginii: stiri.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Economic

06 Feb. 2020 / 17:30

Salariile deputaţilor ar putea fi micşorate

Lefurile deputaţilor ar putea fi tăiate. Fracţiunea socialiştilor din parlament va veni cu o iniţiativa legislativă astfel încât salariile aleşilor poporului să fie micşorate. Anunţul a fost făcut de deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, care a menţionat că acest proiect de lege va fi înregistrat în Legislativ. Astfel, ar urma să fie modificată Legea Bugetului de Stat şi să fie exclus articolul în care erau prevăzute majorări de salarii pentru deputaţi din 1 ianuarie 2020.

„Mereu am pledat pentru majorarea salariilor bugetarilor. Trebuie să găsim bani pentru majorarea salariilor medicilor, pedagogilor, funcţionarilor din domeniul sportului şi din cultură. Guvernul în proiectul lor a introdus pe lângă toate instituţiile publice şi Parlamentul. Fracţiunea PSRM iese cu iniţiativa ca acest proiect să fie modificat. Vom face tot posibilul ca aceste majorări să nu aibă loc, deputaţii au de lucrat eficient”, a declarat deputatul PSRM, Vlad Bătrîncea.

Deputatul PDM, Vladimir Cebotari, care este şi autorul amendamentului care a dus la creşterea salariilor legislatorilor, a menţionat că amendamentul propus în decembrie 2019 a fost examinat şi aprobat de toate comisiile parlamentare. Totuşi, într-o postare pe Facebook, Cebotari afirmă că va susţine iniţiativa socialiştilor privind reducerea salariilor.

Democratul mai declară că proiectul de majorare cu peste 4000 de lei a salariilor deputaţilor a fost votat de toate fracţiunile parlamentare. Totuşi, mai mulţi deputaţi din opoziţie au criticat iniţiativa. Unii dintre ei însă susţin că majorarea lefurilor aleşilor poporului era o măsură necesară.

„11 mii pentru mine personal nu era suficient, eu am venit din business şi nu odată am spus acest lucru, eu în buisiness şi toate declaraţiile era publice eu câştigam 20-25 de mii de lei”, a declarat deputatul PPDA, Alexandru Slusari.

Într-o postare pe Facebook, şeful statului a menţionat că salută iniţiativa PSRM de anulare a creşterii salariilor deputaţilor. Dodon afirmă că prioritar pentru actuala guvernare trebuie să rămână majorarea salariilor în cazul persoanelor cu venituri mici, dar şi să fie direcţionate resursele pentru reparaţia drumurilor şi dezvoltarea infrastructurii localităţilor. Amintim că după votarea şi intrarea în vigoare a legii bugetului parlamentarii s-au ales cu majorări de aproximativ 30, iar alţi angajaţi la stat cu aproximativ 10 la sută.

Comentarii