Dodon, acuzat în presă că a mutat atenția de pe Serghei Iaralov pe Vaja Jhashi

by D M
Distribuiti mai departe...

Președintele Igor Dodon a reacționat, joi, la știrea în exclusivitate publicată de portalul Anticoruptie.md și a afirmat că a aflat de la „servicii” că nu mâna dreapta a lui Vladimir Plahotniuc, Serghei Iaralov, este cea de-a doua persoană care ar fi primit o a doua identitate, ci omul de afaceri Vaja Jhashi, patronul grupului Trans-Oil. Omul de afaceri infirmă aceste declarații și spune că nu are și nu a avut identitate dublă.  

Teaser – Episodul 9 "Președintele Răspunde"

Astăzi am filmat un nou episod ”Președintele Răspunde”. Am primit de la dvs. întrebări interesante, importante și provocatoare – răspunsurile le puteți urmări, tradițional, vineri dimineața, aici, pe pagina mea.

Опубликовано Igor Dodon Четверг, 6 февраля 2020 г.

 „În luna noiembrie anul trecut, am primit informație oficială de la Servicii că sunt două persoane care, în opinia SIS-ului și a altor structuri, au obținut a doua identitate ilegală. Am spus că unul este Plahotniuc, dar a doua persoană nu am numit-o. Astăzi pot să vă spun că a doua persoană nu este Serghei Iaralov, este Vaja Jhashi”, a declarat Igor Dodon.

Trans-Oil a reacționat printr-un comunicat prin care a negat declarațiile lui Dodon.

„Holdingul Trans-Oil exprimă protestul în legătură cu apariția în spațiul public a unei informații ce nu corespunde realității și care aduce prejudicii de imagine proprietarului holdingului, Vaja Jhashi. Declarăm cu toată responsabilitatea că această informație este mincinoasă și facem apel către presă, formatorii de opinie, să dea dovadă de corectitudine și să nu se lase provocați de persoane care se vede că au interes în distribuirea informațiilor mincinoase”, se menționează într-un comunicat de presă al Trans-Oil.

Anterior și liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a declarat că Dodon acoperă clanul lui Plahotniuc și că încearcă prin toate forțele să-l țină departe de lumina reflectoarelor pe Serghei Iaralov.

“Înțeleg că unuia dintre primii oameni în țară îi e foarte greu pentru că persoana care îl curează și cel care a “crescut” această persoană se află peste hotare și în loc (Dodon) să întreprindă acțiuni pentru ca aceștia să fie aduși acasă … ați văzut că Dodon spunea că nu e vorba despre Iaralov, la știrea despre persoana care a obținut a doua identitate. Vedeți cum îl țin pe Iaralov departe de Țuțu, Plahotniuc”, a mai spus Usatîi.

Potrivit lui Usatîi, dovadă a faptului că Dodon nu intenționează nici pe departe să-l atingă pe Plahotniuc este reținerea, nu la solicitarea autorităților de la Chișinău, ci a celor române, a cetățeanului român la care Plahotniuc ținea 100 de milioane de dolari, bani furați din sistemul bancar moldovenesc, și pe care nu-i putea recupera.

“Îmi e rușine când aud că cetățeanul român, pe conturile căruia se află peste 100 de mil. de dolari, bani lichizi, a fost reținut în Dubai, la solicitarea organelor de drept din România. În cheamă Bogdan Gheorghe, cetățean român. România l-a dat în căutare pentru escrocherie. Dar Dodon tace. Restul, tot tac. Nu mai spun de șefii care fac și dreg nu știu ce pe la Interpol, pentru a opri procedura de anunțare în căutare internațională. N-o să reușiți să acoperiți pe nimeni, dragi nacialnici”, a spus Usatîi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.