Dodon reacționează la o știre a Portalului Anticoruptie.md: Cum a mutat atenția de pe Serghei Iaralov pe Vaja Jhashi

Anticoruptie.md
06/02/2020

Președintele Igor Dodon a reacționat, joi, la știrea în exclusivitate publicată de portalul Anticoruptie.md și a afirmat că a aflat de la „servicii” că nu mâna dreapta a lui Vladimir Plahotniuc, Serghei Iaralov, este cea de-a doua persoană care ar fi primit o a doua identitate, ci omul de afaceri Vaja Jhashi, patronul grupului Trans-Oil. Omul de afaceri infirmă aceste declarații și spune că nu are și nu a avut identitate dublă.  

 „În luna noiembrie anul trecut, am primit informație oficială de la Servicii că sunt două persoane care, în opinia SIS-ului și a altor structuri, au obținut a doua identitate ilegală. Am spus că unul este Plahotniuc, dar a doua persoană nu am numit-o. Astăzi pot să vă spun că a doua persoană nu este Serghei Iaralov, este Vaja Jhashi”, a declarat Igor Dodon.

Trans-Oil a reacționat printr-un comunicat prin care a negat declarațiile lui Dodon.

„Holdingul Trans-Oil exprimă protestul în legătură cu apariția în spațiul public a unei informații ce nu corespunde realității și care aduce prejudicii de imagine proprietarului holdingului, Vaja Jhashi. Declarăm cu toată responsabilitatea că această informație este mincinoasă și facem apel către presă, formatorii de opinie, să dea dovadă de corectitudine și să nu se lase provocați de persoane care se vede că au interes în distribuirea informațiilor mincinoase”, se menționează într-un comunicat de presă al Trans-Oil.

Omul de afaceri Vaja Jashi deține cetățenia Federației Ruse, a Statelor Unite și a Republicii Moldova. Cel care i-a acordat cetățenia statului moldovenesc a fost președintele Vladimir Voronin în 2005. Jhashi are cea mai importantă afacere din sectorul agricol din R. Moldova.

Trans-Oil este, de asemenea, cea mai importantă firmă ce acționează pe teritoriul Portului Internațional Liber Giurgiulești (PILG). Portalul anticoruptie.md a publicat o serie de investigații despre firma Trans-Oil și interesele sale în agricultură, precum și despre conexiunile dintre Vaja Jhashi și Vlad Plahotniuc.

Președintele Igor Dodon a afirmat public că mai mulți oameni de afaceri ruși sunt interesați de Portul Giurgiulești și că ar vrea să investească în R. Moldova.

Anticoruptie.md
06/02/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii