Un bărbat, reținut la Florești. Ar fi luat 15.000 de lei de la doi tineri, pentru a-i „ajuta” să obțină permisul de conducere

Un bărbat fără loc de muncă, din Floreşti, a fost reţinut în această dimineaţă, de către ofiţerii DGT Nord a CNA şi procurorii anticorupţie, într-un dosar de trafic de influenţă. Acesta este suspectat că ar fi pretins şi primit de la doi cetăţeni 7.400 de lei şi alţi 7.705 lei, pentru a-i ajuta să obţină mai uşor permisele de conducere.

Foto: UNIMEDIA

În ambele cazuri, bănuitul ar fi declarat că ar avea influenţă asupra unor angajaţi ai Secţiei de înmatriculare a transportului şi calificare a conducătorilor auto din municipiul Bălţi şi că i-ar putea determina să-i favorizeze pe cei doi candidaţi la examenele teoretice şi practice. Pentru serviciile sale, acesta ar fi pretins circa 15.000 de lei.

După ce a fost denunţat, DGT Nord a CNA a iniţiat două cauze penale pentru trafic de influenţă, pe care le-a conexat, ulterior, într-o singură procedură. Bănuitul a fost reţinut pentru 72 de ore şi plasat în izolatorul de detenţie provizorie al Inspectoratului de poliţie din Floreşti.

Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 6 ani de închisoare.

Procuratura Anticorupţie, oficiul Nord, conduce urmărirea penală.


Pub