(video) Ședința Guvernului. Chicu: Se poartă discuții pentru un nou program cu FMI

În debutul ședinței de astăzi a Guvernului, Ion Chicu a menționat că, în urma discuțiilor de azi cu reprezentanții FMI, „Moldova va finaliza cu succes programul curent cu Fondul Monetar Internațional, care a fost implementat timp de trei ani. S-a reușit restabilirea sistemului bancar, a fost consolidată stabiliatea fiscală și bugetară a țării”.

Foto: UNIMEDIA

Premierul a mai declarat că deja se poarte discuții cu FMI pentru aprobarea unui nou program, „care va fi, de asemenea, axat pe promovarea reformelor”.

Tot la începutul ședinței, Ala Donțu a fost numită directoare al parcului de tehnologii Moldova IT Park. De asemenea, a fost aprobată demisia lui Vadim Dermenji din funcția de director-adjunct al Agenției Proprietății Publice.

A fost aprobat Programul „Managementul datoriei de stat pe termen mediu 2020-2022”. Documentul reprezintă o continuare a programului pentru anii 2019-2021, fiind revizuit pentru perioada de timp 2020-2022, în corespundere cu indicatorii macroeconomici care au stat la baza elaborării Legii bugetului de stat pentru anul 2020.

Programul stabilește strategia de finanțare a deficitului bugetului de stat. Conform prognozelor, în perioada 2020-2022, se estimează că soldul datoriei de stat nu va depăși 28,9% din Produsul Intern Brut, iar cheltuielile pentru deservirea datoriei de stat pe termen mediu vor atinge circa 0,8% din PIB, rămânând la același nivel comparativ cu anul 2019.

În total, miniștrii au aprobat 17 hotărâri de Guvern.


Pub