Andrei Năstase, despre crearea Platformei DA: Oamenii au cerut un partid, nu două. Maia Sandu a spus că nu-și dorește un partid

Platforma Demnitate și Adevăr a fost creată la cererea oamenilor ieșiți în stradă, la protestele din 2015 împotriva guvernării de atunci, afirmă Andrei Năstase. „Oamenii au cerut atunci, rețineți, un partid, nu două”, a subliniat liderul Platformei DA, în cadrul emisiunii „Un show de doi galbeni”.

Foto: UNIMEDIA

„Au demarat protestele, care s-au soldat cu exprimarea în public a voinței oamenilor de a avea un partid. Rețineți, un partid nu două. Atunci membrii Platformei civice DA au mers la foarte multă lume de calitate, pentru că noi nu am dorit să ne implicăm politic. Am mers, împreună cu Igor Boțan și la Maia Sandu, de câteva ori. O dată ne-a amânat, apoi a zis că nu vrea să facă partid, că trebuie bani, nu mai știu ce”, a povestit Andrei Năstase.

La numai 3 luni distanță, la o conferință de presă, Năstase a aflat că Maia Sandu își crează totuși un partid.

„În romantismul meu politic și civic am spus că admit să fie create și alte partide și că nu vom fi într-o concurență sau competiție. La ceva timp distanță am auzit alt răspuns de la doamna Sandu”, a adăugat liderul Platformei DA.

Întrebat de ce în 2016 a renunțat la cursa prezidențială în favoarea Maiei Sandu, invitatul emisiunii a spus că „nimic nu-i recomanda această mișcare”, fiind cotat peste Maia Sandu, dar a cedat „pentru că nu a renunțat Maia Sandu și nu puteam să mergem doi pe același bazin de electorat”.

Totodată, Andrei Năstase nu va repeta decizia din 2016 și la scrutinul prezidențial din acest an, pentru ca „acea experiență nu a mers”.

„Da pe Maia Sandu ați întrebat-o daca va ceda? Ea a fost deja la dvs. Noi ne dorim unitate națională în interesul oamenilor, nu în interesul unui domn sau doamne. Avem experiența din 2016, care nu a mers. Nu ne putem opri la Năstase și Sandu. Trebuie lărgit frontul. Spre deosebire de alte partide, axate pe un singur nume, în Platforma DA există o echipă de oameni profesioniști, care ar putea furniza nu doar un candidat”, a mai spus Năstase.


Pub