Klaus Iohannis, după demiterea Guvernului Orban: Mâine, după consultări, voi anunța persoana desemnată să formeze noul Guvern

Președintele României a susținut o declarație de presă, la Palatul Cotroceni, după demiterea Guvernului Orban prin moțiune de cenzură. Klaus Iohannis a anunțat că va chema joi partidele la consultări, urmând ca după aceea să anunțe numele persoanei desemnate să formeze noul Guvern.

Foto: europafm.ro

Președintele român a subliniat că este adeptul alegerilor anticipate, transmite Digi24.ro.

„Eu am fost şi rămân - şi v-o spun ca să fie foarte clar - adeptul alegerilor anticipate. Eu îmi doresc să intrăm într-o logică ce duce spre alegeri anticipate”, a afirmat şeful statului român, la Palatul Cotroceni. Iohannis a spus că, în lipsa unei voinţe în acest sens, îşi doreşte să fie votat un guvern care vine „cu o agendă reformatoare”.

„Vedem, pe de-o parte, un guvern liberal, care vine cu foarte mult entuziasm, cu foarte multă energie, pe un val popular pozitiv, confirmat de toate sondajele publice, un guvern care vrea să facă reforme, un guvern care vrea să vină cu măsuri pentru România, pentru români, care vrea să vină cu proiecte pentru autostrăzi, pentru spitale, cu proiecte clare, deja bine pregătite pentru a încuraja creșterea economică. Pe scurt, un guvern care vrea să repună România în normalitate.

Ce aveam de cealaltă parte? O majoritate în esență pesedistă, supărată, frustrată, fiindcă a pierdut guvernarea, o majoritate care, evident, se opune cu tot ce are acestor încercări de a îmbunătăți guvernarea de la noi din țară.

Acum, dacă urmărim discursul politic, vedem: Guvernul dorește reforme, Guvernul liberal dorește să schimbe lucrurile în bine, să repare greșelile care s-au făcut în ultimii trei ani”, a declarat Iohannis într-o conferință de presă.

Parlamentul României a adoptat astăzi, 5 februarie, moțiunea de cenzură inițiată de PSD și UDMR împotriva Guvernului Orban, la trei luni de la învestirea în funcție. Au fost 261 voturi „pentru” și 139 de voturi „contra”.


Pub