Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Guvernul s-a întrunit în…

VIDEO Guvernul s-a întrunit în ședință: 17 proiecte pe ordinea de zi

Cabinetul de miniștri condus de Ion Chicu s-a întrunit astăzi, 5 februarie, în ședință. Potrivit agendei, miniștrii urmează să dezbată 17 proiecte, printre care se numără și proiectul cu privire la aprobarea Programului „Managementul datoriei de stat pe termen mediu”, dar și proiectul cu privire la organizarea și desfășurarea acțiunilor consacrate celei de-a 75-a aniversări a Zilei Victoriei.

16.20: A fost aprobat programul acțiunilor consacrate celei de-a 75-a aniversări a Zilei Victoriei și a comemorării eroilor căzuți pentru independența Patriei. Programul vizează evaluarea stării Complexului memorial „Eternitate” și identificarea resurselor financiare necesare pentru reparația acestuia, precum și organizarea și desfășurarea mai multor acțiuni publice.

16.07: Cabinetul de miniștri a aprobat Programul „Managementul datoriei de stat pe termen mediu (2020 – 2022)”. Scopul eleborării documentului constă în stabilirea direcțiilor prioritare de activitate ale Ministerului Finanțelor orientate spre atingerea obiectivului fundamental și a celor specifice, precum și acțiunile care vor fi întreprinse de către autorități în vedere asigurării finanțării și îmbunătățirii structurii portofoliului de datorie. De asemenea, programul stabilește strategia de finanțare a deficitului bugetului de stat. 

15.43: Vadim Dermenji a fost eliberat din funcția de director general adjunct al Agenției Proprietății Publice, în baza cererii de demisie.

15.42: Oleg Lișcenco a fost numit în funcția de director general adjunct (responsabil de domeniul siguranței alimentare și protecția consumatorului) în cadrul ANSA.

15.41: Igor Vîlcu a fost numit în funcția de director general adjunct în domeniul fitosanitar al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

15.39: Natalia Donțu a fost numită în funcția de administrator al parcului „Moldova IT Park”.