• Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Acțiuni comune ale Primăriei Chișinău și Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în vederea eficientizării procesului educaţional în instituţiile de învăţământ din capitală

Acțiuni comune ale Primăriei Chișinău și Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, în vederea eficientizării procesului educaţional în instituţiile de învăţământ din capitală

   2389

Primăria municipiului Chișinău, în comun cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) își propun consolidarea eforturilor pentru soluționarea problemelor acute atestate în procesul de funcționare a sistemului educațional municipal. Subiectul a fost discutat miercuri, în cadrul unei ședințe lărgite, la care a participat primarul general, Ion Ceban și ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici.

La ședință au mai participat viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici, reprezentanţi ai direcţiilor sectoriale de educaţie, tineret şi sport din capitală, responsabili de procesul educaţional la nivel național, precum și parteneri sociali - sindicate de ramură la nivel municipal.

Reprezentanţii MECC s-au arătat deschişi spre colaborare cu instituţiile de profil din municipiul Chişinău și s-a convenit asupra unui mecanism de comunicare în acest sens, în vederea creșterii calității procesului didactic.

De asemenea, părțile au decis crearea unui grup de lucru, care se va convoca periodic, și va pregăti o foaie de parcurs care va include: elaborarea, eficientizarea și aprobarea statelor de personal (în special, în instituțiile de educație timpurie; revizuirea cadrului normativ pentru îmbunătățirea managementului instituţional; combaterea fenomenului corupţiei şi a plăţilor informale; implementarea politicilor de schimbare a atitudinii și creării condiţiilor bune în instituțiile de învățământ; îmbunătățirea procesului de alimentație a copiilor precum şi revizuirea salarizării cadrelor didactice.

În context, edilul capitalei a menţionat că în prezent, municipalitatea depune eforturi pentru identificarea diverselor oportunităţi de dezvoltare şi îmbunătățire a procesului educațional în capitală. ,,Grădinița și școala trebuie să fie locul unde copilul se simte în siguranță, se dezvoltă și beneficiază de o ambianță psihologică favorabilă. Am toată convingerea că împreună vom putea soluționa problemele din sectorul educaţional şi vom îmbunătăți procesului de studiu", a menţionat Ion Ceban.