/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Va fi sau nu demis Guvernul Orban? Parlamentul României dezbate și votează moțiunea de cenzură în aceste clipe

missing
05 februarie 2020, ora 11:58

Parlamentul României dezbate și votează astăzi, de la ora 12:00, moțiunea de cenzură inițiată de PSD și UDMR. Președintele interimar al social-democraților, Marcel Ciolacu a afirmat că sunt „suficiente” voturi pentru aprobarea moțiunii, în timp ce Ludovic Orban a spus că nu are șanse să treacă, dacă nu intervin repoziționări ale unor „actori politici”.

Inițiativa de demitere a Guvernului Orban este susținută de PSD, UDMR și de grupul parlamentar “Forța Națională”, iar Marcel Ciolacu susține că PSD are peste 233 de voturi pentru moțiune.

Calculele politice pentru moțiunea de cenzură se schimbă din oră în oră. Acum, PSD se bazează pe 237 de voturi. Asta, după ce aseară aveau considerabil mai multe. Presa română scrie că ar exista oricum suficiente voturi pentru ca Guvernul Orban să fie demis.

Uniunea Salvaţi România a anunțat că parlamentarii partidului vor vota la vedere împotriva moţiunii de cenzură şi susţine că PSD şi UDMR au iniţiat acest demers împotriva Guvernului doar pentru că nu vor revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Înainte de depunerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban, configurația parlamentară arată astfel: Din totalul de 465 de parlamentari, 198 de parlamentari vin din partea PSD, PNL are 105 parlamentari, USR are 40, UDMR are 30 de parlamentari, iar Pro România și PMP au 27, respectiv 19 parlamentari. Totodată, ALDE are 19 parlamentari, grupul minorităților naționale este format din 17 parlamentari, iar 13 parlamentari vin din partea independenților.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram