(video) 65% din chișinăuieni sunt împotriva legalizării căsătoriilor persoanelor de același sex

65 % din locuritorii Chișinăului unt împotriva legalizării căsătoriilor de același sex, iar 55% se opun ideii de acceptare a persoanelor LGBT, potrivit unui studiu realizat de Centrul de Informaţii „Genderdoc-M”, în colaborare cu Magenta.

Foto: https://realitatealive.md/

Potrivit studiului realizat, 7% au o atitudine foarte pozitivă și oarecum pozitivă față de persoanele LGBT. În același timp, 37 dintre respondenți sunt neutri față de orientarea sexuală a persoanelor, ceea ce este catalogat de către Angelica Frolov, drept o realizare foarte mare pentru Republica Moldova, deoarece aceste persoane nu se implică în viața de cuplu sau familie a altor oameni.

Totodată, doar 55 la sută din totalul eșantionului au răspuns că se opun acceptării persoanelor LGBT.

Percepția LGBT / Sursa:captură video/https://realitatealive.md/

În cadrul studiilor a mai fost analizată asemuirea persoanelor LGBT cu anumite cuvinte.

Astfel, 33% simt dezgust atunci când aud cuvântul LGBT, 20 consideră că aceasta este anormal, 16% din respondenți consideră că apartenența la minoritate sexuală este o boală.

În același timp, 22% au venit cu asociații neutre, răspunzând cu „indiferență”.

Percepția / Sursa:captura video/https://realitatealive.md/

Din numărul de persoane intervievate, 10% au declarat că cunosc o persoană LGBT, iar 2% din acestea afirmă că persoanele LGBT fac parte din cercul lor de prieteni.

Persoane / Sursa:captura video/https://realitatealive.md

În același timp, 69 % din persoanele intervievate consideră că persoanele LGBT trebuie să aibă aibă orice doresc, atâta timp cât mângâierile și alt gen de manifestare a afecțiunii o fac la ei acasă și nu-i vede nimeni.

LGBT / Sursa:captură video/ https://realitatealive.md/

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 815 persoane, având o marjă de eroare de 3,4%.


Pub