Cercetați pentru furt: Au sustras televizoare, covoare și aur, în valoare de circa 280 de mii de lei

Un locuitor al raionului Ialoveni, în vârstă de 31 de ani, împreună cu un minor, de 17 ani, din Criuleni - membri ai unei grupări infracționale, sunt cercetați penal pentru o serie de furturi din locuințe. Suma prejudiciului se ridică la peste 280 de mii de lei.

Foto: politia.md

Suspecții acționau pe timp de zi, după un plan bine stabilit. Aceștia pătrundeau în case când proprietarii lipseau, prin efracție, forţând geamurile sau ușile din termopan de unde sustrăgeau bani, articolele din aur şi tehnică.

Astfel, în urma perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților din Ialoveni și din municipiul Chișinău, unde aceștia locuiau în chirie, polițiștii au depistat și ridicat televizoare, articole din aur, telefoane mobile și covoare.

La demersul procurorilor, bărbatul a fost plasat în arest pentru 30 de zile, iar minorul este cercetat în stare de libertate.

Procuratura și Poliția întreprind în continuare acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații în scopul acumulării materialului probator, precum identificarea tuturor celor implicați în comiterea crimelor.


Pub