Belarus: „Fraudă dulce” la cele patru fabrici de zahăr de unde au dispărut subit directorii. Lukașenko: „Așa ceva nu s-a întâmplat încă în țară”

Directorii tuturor fabricilor de zahăr au fost reținuți, după ce a fost deconspirată o schemă de fraudă de proporții cu comercializarea zahărului din Belarus spre Rusia.

Foto: news.ro

„Acest lucru nu s-a întâmplat încă în Belarus”, a spus Alexandr Lukașenko. „Ce au făcut acești dealeri, au creat un „ ascunziș"- o casă de tranzacționare din Moscova. Un ascunziș obișnuit. I-au pus pe ai lor acolo. Zahărul din Belarus a fost vândut din fabrici la prețuri de nimic la o casă comercială din Moscova. Aceasta, ulterior, crescând prețul, îl vândeau pe piață. Diferența de luare de mită a fost transmisă acestor directori de fabrici", a povestiti președintele belarus, citat de belta.by.

„De multă vreme serviciile de securitate monitorizau această problemă. Am fost informat că au vândut acest zahăr la un preț ieftin unei case de tranzacționare, iar o parte din el s-a întors în Belarus cu un preț majorat. Poate că zahărul nici măcar nu l-au exportat la Moscova și nu l-au importat înapoi. Dar documentele s-au dus acolo, au fost reeditate și aici au livrat acest zahăr cu marja direct de la fabrici pe piața noastră. Și atunci această marjă a fost împărțită în mită. Este normal? ", s-a indignat președintele Belarusului.

„Acolo erau și persoane cu epoleți. Am spus: pe toată lumea în celulă! Pe toți. Nici măcar avionul nu putea fi reținut cu unul dintre cei implicați. Am spus să întoarcă avionul din Europa de Vest, să aterizeze și să-l ducă în izolator. Au întors avionul și l-au trimis pe cel implicat la Centrul de arestare preventivă. Atitudinea cea mai severă va fi față de acestă situație", a declarat Alexandr Lukașeko.

Președintele Belarusului a spus că actualii directori ai fabricilor sunt ca niște copii pentru el, dar este inacceptabil atunci când cineva profită de ceea ce aparține nu numai colectivului de muncă, ci întregului popor.

Amintim că acum o sătămână, în Belarus, directorii celor patru fabrici de zahăr care funcționează în țară au încetat să mai apară la locul de muncă, în aceeași zi.


Pub