Olga Poalelungi a fost restabilită în funcție de o instanță de Judecată

Șefa Biroului Migrație și Azil a fost restabilită în funcție de către o instanță de judecată. Aceasta a anulat ordinul ministrului de Interne din septembrie 2019, Andrei Năstase, prin care Olga Poalelungi a fost suspendată.

Foto: bma.gov.md

„Ordinul privind suspendarea din funcție a doamnei Olga Poalelungi, semnat de ministrul de atunci Andrei Năstase, din septembrie 2019, a fost anulat în baza hotărârii instanței de judecată. Astfel, șefa BMA a fost restabilită în funcție conform prevederilor legale”, a declarat pentru UNIMEDIA, consiliera ministrului de Interne, Alina Zbancă.

Decizia de anulare a ordinului de suspendare din funcție a fost adoptată încă la începutul lunii decembrie 2019.

Deocamdată nu este clar care este soarta dosarului în care Poalelungi este învinuită, alături de fostul director adjunct al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Alexandru Baltaga, de depășirea atribuțiilor de serviciu soldate cu urmări grave, în dosarul privind expulzarea celor șapte profesori turci de la liceul Orizont.

Cei șapte profesori turci expulzați de SIS în colaborare cu omologii lor turci la 6 septembrie 2018 au fost acuzați de finanțare a terorismului și legături cu mișcarea condusă de clericul turc exilat Fethullah Gulen, considerată de autoritățile de la Ankara drept un grup terorist.

La data de 11 iunie 2019, CtEDO a decis că Guvernul R. Moldova va trebui să achite câte 25 de mii de euro pentru fiecare dintre cetățenii turci, ale căror drepturi au fost încălcate.


Pub