(audit) Alegeri parlamentare în Hîncești: Anul trecut, majoritatea secțiile de votare au fost inaccesibile

Din cele 68 de clădiri publice în care au fost organizate secții de votare pentru alegerile parlamentare din 2019 din circumscripția Hîncești, 62 au fost inaccesibile, 6- parțial accesibile și niciuna accesibilă, conform auditului realizat în vara anului 2019 de către Alianța INFONET, la comanda CEC și PNUD Moldova.

Foto: UNIMEDIA

În consecință, Comisia Electorală Centrală a decis să evalueze repetat cele 43 de clădiri publice în care vor fi organizate secții de votare pentru alegerile parlamentare noi din CEU nr. 38 Hîncești pe 15 martie 2020.

Prin urmare, experții și monitorii Alianței INFONET vor reveni la Hîncești în ziua alegerilor parlamentare noi pentru a reevalua accesibilitatea în instituțiile publice în care are loc scrutinul, dar și pentru a vedea dacă administrația publică locală din CEU nr.38 Hîncești a reușit să îmbunătățească accesibilitatea în localitățile lor conform recomandărilor făcute de experți.

Potrivit aceluiași audit din 2019, din cele 612 secții de votare evaluate, 432 sunt inaccesibile, 174 – parțial accesibile și doar 6 – accesibile.


Pub