(promo) Unde este limita sistemului corupt și care este punctul de pornire în procesul de independență și integritate a Justiției, spune Fadei Nagacevschi, într-un interviu pentru UNIMEDIA

Drepturi, obligații, reformă, Constituție, consolidare, sistem, corupție, dosare la comandă, cuvintele cheie ce stau la baza justiției actuale. Cetățenii Republicii Moldova au nevoie de încă 28 de ani pentru a fi protejați cu adevărați de lege? Unde este limita sistemului corupt și care este punctul de pornire în procesul de independență și integritate a Justiției, răspunde ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, într-un interviu pentru UNIMEDIA.

Foto: UNIMEDIA

Fadei Nagacevschi înainte de a deveni ministrul Justiției a fost consilierul președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Fiind cel mai tânăr din actualul cabinet de miniștri, Nagacevschi susține că „a fost o provocare” fiind numit în această funcție.

Totodată, în curând Guvernul nou format, tehnocrat, din care face parte, împlinește 100 de zile de la înscăunare, iar premierul Chicu a anunțat că unii miniștri s-ar putea alege cu o demisie, întrebat dacă s-ar simți vizat în această declarație, Fadei Nagacevschi spune că își vede de treabă.

„Este la discreția prim-ministrului, dumnealui și-a făcut echipa, dumnealui va decide cine va face parte în continuare din echipă”, spune ministrul Justiției.

Despre realizarea reformei justiției, criticile opoziției, condamnările la CtEDO, eliberarea lui Vlad Filat din închisoare, dar și ce face ministrul Justiției când nu este la serviciu și pe cine a apărat pentru prima dată atunci când a devenit avocat, ne va spune Fadei Nagacevschi într-un interviu pentru UNIMEDIA, începând cu ora 20:00.


Pub