(update) Igor Dodon: „Cei din opoziție nu erau în sala APCE, s-au dus la shopping, s-au înregistrat și au pișcat-o”

Președintele țării Igor Dodon spune că deputații din opoziție, care au mers la Strasbourg săptămâna trecută, „nici nu se aflau în sala de ședințe a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei” în momentul discursului său și nu pot da aprecieri pe marginea mesajelor transmise. „S-au înregistrat și au pișcat-o, nu știu, la shopping”, a spus Dodon, la emisiunea „Moldova în direct”, de la M1.

Foto: UNIMEDIA

„Am solicitat demnitarilor înalți europeni să nu mai susțină partide politice, ci să susțină cetățenii Republicii Moldova. Am transmis mesajele noastre că ne dorim politică externă echilibrată, cât și continuarea reformelor, nu pentru europeni sau americani, dar pentru cetățeni”, a spus șeful statului.

Potrivit oficialului, „problema Guvernelor de până acum a fost că tot ce făceau o făceau ca să placă cuiva. Adoptau o lege ca să placă Bruxelle-ului sau să placă rușilor. Așa Guverne nu sunt bune. Guvernele nu trebuie să se ocupe cu diferite concursuri... de frumusețe”.

Cât despre critica adusă de deputați din opoziție, care au calificat deplasarea lui Igor Dodon la Strasbourg drept „o vizită turistică, fără niciun rezultat”, șeful statului a spus că „aceștia nici nu erau în sală când președintele își ținea discursul”.

„Deputații din opoziție, foștii noștri parteneri de coaliție, care tot mai des merg în deplasări, nici nu au stat în sală pe parcursul discursului. S-au dus la shoping, nu știu, s-au înregistrat și au pișcat-o nu știu unde. Dacă ei sunt obișnuți să facă turism, asta nu e propriu Președinției”, a declarat Igor Dodon.

Potrivit șefului statului, la Strasbourg a avut întrevederi cu 9 oficiali europeni, iar discursul ținut la tribuna APCE „în patru limbi, a fost reflectat de surse media din mai multe țări europene”. „Chiar Ministrul de Externe ungar, aflat în vizită în Republica Moldova, m-a felicitat astăzi pentru un discurs de succes la APCE”, a mai spus șeful statului.

La rândul său, vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Miahi Popșoi, a publicat un video pe Facebook, prin care demonstrează că se afla în sala de ședințe, în momentul discursului lui Igor Dodon de la tribuna APCE.

„Noi eram printre puținii membrii ai Consiliului Europei care eram prezenți. Dvs m-ați văzut in timpul discursului, căci stăteam exact in fata Dvs și ați trecut pe lângă mine când ați părăsit sala, dar e adevarat ca nu am alegat sa vă dau mâna”, a scris Popșoi.


Pub