Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   CEC a numit un nou…

CEC a numit un nou director la CICDE

Doina Bordeianu a fost numită marți, 4 februarie, în funcția de director al Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) pe lângă Comisia Electorală Centrală (CEC).

În prezent, Bordeianu este directoare adjunctă a Centrului. Anterior, ea a activat în cadrul CEC timp de șase ani. Aceasta deține titlul de doctor în Științe Politice, iar domeniile sale de expertiză includ analiza comparativă a organelor electorale, educația civică și de informare a alegătorilor, instruirea funcționarilor electorali, observatorilor și mass-media.

Decizia de astăzi a CEC a fost luată după ce, la 10 ianuarie, Pavel Cabacenco și-a dat demisia din funcția de director al CICDE.

Tot astăzi, a fost aprobat și Planul strategic al Centrului pentru următorii patru ani.

CICDE a fost constituit pe lângă CEC în scopul instruirii şi calificării funcţionarilor electorali, inclusiv a persoanelor din Registrul funcţionarilor electorali, perfecţionării profesionale continue a acestora, subiecţilor implicaţi în procesul electoral din Republica Moldova, precum şi altor persoane interesate. Misiunea instituției este să pregătească „mai mulți actori ai procesului electoral pentru o competiție politică corectă și transparentă”.