09:05:10 29.03.2024
Stiri

UTIL pentru ȘOFERI, în legătură cu AVERTISMENTUL meteorologilor pentru zilele de miercuri, joi și vineri: Sfaturile Poliției

Social 04.02.2020 09:17 Vizualizări1466 Autor: Ziarul National
UTIL pentru ȘOFERI, în legătură cu AVERTISMENTUL meteorologilor pentru zilele de miercuri, joi și vineri: Sfaturile Poliției INP


Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat schimbarea bruscă a vremii, de la ploi la ninsori puternice, și a emis Cod galben și portocaliu de condiții meteo complicate pentru zilele de miercuri, joi și vineri.

Poliția atenționează șoferii să ia în serios avertismentul meteorologilor și să adapteze maniera de a conduce sezonului rece, respectând distanța și viteza în condițiile unui carosabil umed sau lunecos.

CITIȚI și Cod galben și PORTOCALIU de SCHIMBARE BRUSCĂ a vremii: Un ciclon atlantic aduce ninsori PUTERNICE în R. Moldova

Oamenii legii îndeamnă șoferii să se informeze din start, înainte de a porni la drum, despre despre condițiile meteo și starea carosabilului din zona pe care urmează să o tranziteze, accesând serviciul InfoTrafic.

Totodată, echipați-vă autovehiculul cu pneuri corespunzătoare anotimpului, iar din portbagaj să nu lipsească o lopată și un săculeț cu nisip. Adaptați permanent viteza la condiţiile de drum, în cazurile în care partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă sau zăpadă, viteza maximă admisă în afara localităților trebuie să fie mai mică cu cel puțin 20 km/h.

În condiţii de ploaie sau ninsoare abundentă, nu opriți și staționați pe traseele pe care se deplasează transportul public, pentru a permite desfăşurarea normală a traficului, folosiți atât sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare, pentru a vedea și a putea fi văzuţi în trafic.

Dacă porniți la drum lung, ar fi de dorit să aveți rezervorul mașinii plin, apă pentru 24 de ore, alimente, o pătură caldă, termos cu ceai, telefonul mobil încărcat și trusa medicală.

Dacă vă pomeniți într-o situație de risc, apelați la Serviciul 112.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md