23:07:48 19.04.2024
Stiri

FLAGRANT // Cinci persoane, REȚINUTE: Aduceau de la Odesa mărfuri în valoare de două MILIOANE de lei, ocolind posturile vamale

Social 04.02.2020 09:47 Vizualizări1726 Autor: Ziarul National
FLAGRANT // Cinci persoane, REȚINUTE: Aduceau de la Odesa mărfuri în valoare de două MILIOANE de lei, ocolind posturile vamale


După o filare de circa patru luni, trei persoane, membre ale unei grupări criminale, au fost reținute la finele săptămânii trecute, în timp ce aduceau în R. Moldova, prin contrabandă, mărfuri de la piața „KM7” de la Odesa, Ucraina. Alte două persoane, care ar fi organizatorii acestei scheme, au fost reținute ulterior, după percheziții la mai multe depozite.

Procurorii din Chișinău și angajații Serviciului Vamal au stabilit că bunurile erau procurate de la piața „KM7” din orașul Odesa și erau introduse în republică prin regiunea transnistreană, ocolind posturile vamale interne de control.

Trei membri ai grupării au fost reținuți în flagrant delict vinerea trecută, în timp ce descărcau mărfurile într-un garaj utilizat pentru depozitarea acestora.

Operațiunea a continuat cu opt percheziții în mai multe depozite clandestine din capitală, unde au fost depistate mărfuri de larg consum în cantități mari, preponderent articole sanitare și de uz casnic, fără acte de proveniență.

Potrivit primelor estimări, valoarea loturilor ridicate este de două milioane de lei.

Învinuiții au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, iar dacă vor fi găsiți vinovați, ei riscă până la 10 ani închisoare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md