02:39:36 20.04.2024
Stiri

„Primarul tuturor” Ceban va acorda „tot SUPORTUL” ca la Chișinău să fie deschisă o filială a Muzeului blocadei Leningradului

Social 04.02.2020 09:59 Vizualizări3014 Autor: Ziarul National
„Primarul tuturor” Ceban va acorda „tot SUPORTUL” ca la Chișinău să fie deschisă o filială a Muzeului blocadei Leningradului Facebook


Primarul capitalei, Ion Ceban, nu vede o problemă ca la Chișinău să fie deschisă o filială a Muzeului blocadei Lenigradului, deoarece acel eveniment este „o parte a istoriei”. Mai mult, Ceban, care în campania electorală a declarat că va fi primarul tuturor, a menționat că va oferi tot suportul pentru ca acest muzeu să fie deschis.

Potrivit lui Ceban, ideea de a deschide acest muzeu la Chișinău nu-i aparține lui, ci unui grup de inițiativă, care, de asemenea, a participat la întrevederea cu guvernatorul regiunii Sankt Petersburg.

Deși s-a supărat că presa de la Chișinău i-ar fi interpretat declarațiile cu privire la deschiderea acestei filiale a muzeului, Ceban a confirmat că nu se opune acestei inițiative și chiar va oferi tot suportul necesar.

„Am cerut guvernatorului să ofere suport acestui grup de inițiativă… Dacă vom putea să participăm și noi în asta, vom participa”, a declarat Ceban, în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8.

CITIȚI și DOCUMENTAT: Ce pierderi umane a avut Basarabia pe timpul ocupației sovietice. Cifre DUREROASE

De asemenea, Ivan Ceban s-a arătat iritat atunci când i s-a amintit că această inițiativă va dezbina și mai mult societatea.

„Voi știți că acolo este cel mai mare cimitir din lume? Acolo au fost înmormântați 600 000 de oameni. Pe fie care metru liniar au fost îngropați 200 de oameni”, a menționat Ceban.

Citește și: Dodon le-a promis ofițerilor săi că va ÎNCHIDE Muzeul Ocupației Sovietice de la Chișinău: „Să facem un muzeu de istorie normal, bun, frumos”

Fostul primar general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a criticat ideea de a deschide o filială a muzeului de la Sankt Petersburg. „Orașul suferă de probleme grave si sistemice, iar tu deja ești primarul tuturor. Orașul are nevoie de cultură, trageți vă rog o fugă pe la toate teatrele municipale să vedeți cum o duc. Vedeți Teatrul municipal „Guguță” cum se prăbușește, iar copiii municipiului riscă să rămână fără distracție și piese de teatru cu păpuși”, a scris acesta pe o rețea de socializare.

Anterior, președintele prorus Igor Dodon a promis, în luna octombrie 2019, reprezentanților Uniunii Ofițerilor, organizație condusă de Victor Gaiciuc, că va închide Muzeul Ocupației Sovietice, inaugurat în 2015 la Chișinău în incinta Casei Armatei.

CITIȚI și Lecție de ISTORIE în Parlament pentru cei care o FALSIFICĂ și vor să sărbătorească „eliberarea” pe 24 august: „Documentele arată că Dodon NU are dreptate. Cum poți, la nivel de Președinție, să faci propagandă sovietică și să falsifici istoria?”


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md