09:39:45 25.04.2024
Stiri

ÎNDEMN pentru liderii proeuropeni de la Chișinău: Să se unească pentru a da un candidat UNIC la alegerile prezidențiale din toamnă. „Cel mai bun, credibil și reprezentativ dintre voi ar trebui să fie vârful de lance la viitoarele alegeri”

Politică 04.02.2020 10:52 Vizualizări1992 Autor: Ziarul National
ÎNDEMN pentru liderii proeuropeni de la Chișinău: Să se unească pentru a da un candidat UNIC la alegerile prezidențiale din toamnă. „Cel mai bun, credibil și reprezentativ dintre voi ar trebui să fie vârful de lance la viitoarele alegeri”


Alegerile prezidențiale din toamnă vor fi „cruciale pentru R. Moldova”, iar partidele proeuropene de la Chișinău ar trebui să se unească pentru a propune un candidat unic care să-l detroneze „pe impostor și gașca lui coruptă finanțată și manipulată din exterior”.

Declarația îi aparține expertului în probleme de politică externă, Victor Chirilă, care spune că aceste alegeri nu sunt importante doar pentru cetățenii R. Moldova, ci și pentru liderii partidelor de dreapta, pentru a nu ajunge la „tomberonul celor ratați”.

„Stimați lideri proeuropeni, de dreapta, de stânga și de centru, aveți perfectă dreptate, alegerile prezidentiale din toamnă sunt cruciale pentru R. Moldova. Cu regret, însă, acestea nu sunt primile alegeri „cruciale” din istoria R. Moldova. De fapt, de la independență încoace, mai toate alegerile parlamentare și prezidențiale au fost „cruciale” și, cum bine știți, toate au fost ratate, fie până în ziua alegerilor, fie după alegeri. Au fost ratate nu din cauza cetățenilor/alegătorului naiv, decepționat și ignorant, după cum adesea politicienii ratați încearcă să ne vândă incompetența, nimicnicia și trădările lor. Dimpotrivă, ele au fost întotdeauna ratate de politicienii noștri care, cu foarte rare excepții, au pus mereu rânza/egoismul, narcisismul și interesele lor meschine mai presus de binele comun al societății. Ei s-au vrut salvatori de țară, dar au ajuns groparii ei...

La toamna vom avea din nou alegeri „cruciale”, însă ele vor fi cruciale nu doar pentru R. Moldova, dar și pentru voi personal. Aceste alegeri fie vă vor legitima pentru următorii ani, fie vă vor trimite, pe mulți dintre voi, la tomberonul liderilor ratați. Fără exagerare, aveți o singură opțiune pentru a rămâne credibili în ochii societății: să vă uniți pentru a câștiga alegerile din toamnă, detronându-l pe impostor și gașca lui coruptă finanțată și manipulată din exterior”, este îndemnul lui Chirilă pentru partidele de orientare proeuropeană de la Chișinău.

Expertul crede că în față urmează a fi pus „cel mai bun, credibil și reprezentativ” dintre liderii la care se adresează.

„Și, bineînțeles, cel mai bun, credibil și reprezentativ dintre voi ar trebui să fie vârful de lance la viitoarele alegeri. Lăsați egoismul la o parte, gândiți strategic, ca oameni de stat, pentru mulți ani înainte”, a încheiat Victor Chirilă.

Menționăm că socialiștii au anunțat deja că vor sprijini candidatura lui Igor Dodon la prezidențiale. De partea cealaltă, liderul Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu, a spus clar că va candida la Președinție, președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, nu a exclus acest lucru, iar partidul lui Andrei Năstase a anunțat că va căuta o persoană „apolitică” pentru a o sprijini la această funcție.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md