09:53:57 25.04.2024
Stiri

Maia Sandu, PREȘEDINTE JUCĂTOR: „Nu avem nevoie de un președinte care să stea CUMINTE. Președintele poate avea un rol în declanșarea alegerilor parlamentare ANTICIPATE”

Politică 04.02.2020 13:37 Vizualizări2848 Autor: Ziarul National
Maia Sandu, PREȘEDINTE JUCĂTOR: „Nu avem nevoie de un președinte care să stea CUMINTE. Președintele poate avea un rol în declanșarea alegerilor parlamentare ANTICIPATE”


Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, afirmă că, în calitate de președinte al R. Moldova, se va implica activ în viața politică, că va fi un „președinte jucător”. Declarația a fost făcută ieri la Bruxelles, în cadrul unei întrevederi cu diaspora.

„Dacă rămâne Dodon, lucrurile se complică și mai mult pentru țară. Cine e omul care are șanse sa-l bată pe Dodon? Ce poți să faci din funcția de președinte? Știu care sunt limitele, dar sunt chestii pe care poți să le faci. Eu cred că avem nevoie de un președinte jucător, nu de un președinte, așa cum spuneau colegii de la Platforma „DA”, să stea cuminte acolo. Noi nu suntem în situația să ne permitem acest lucru. Dacă am avea un parlament democratic ales, dacă am avea instituții care să funcționeze și ar avea un grad de independență, atunci da. Dar noi nu suntem în situația asta. Și eu îmi doresc într-o zi să ajungem în această situație, când președintele să aibă un rol mai mic. Pentru moment lucrurile trebuie schimbate. Președintele numește judecătorii… Să întrebați câți judecători corupți a numit până acum Dodon”, a spus Maia Sandu.

Lidera PAS a dezvăluit motivul pentru care funcția de președinte este importantă.

„Președintele poate avea un rol important în declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Acesta este cel mai important lucru – să reconfigurăm Parlamentul, să avem o majoritate care să sprijine un guvern, să avem un guvern care să lucreze cel puțin doi-trei ani”.

Lidera PAS a fost întrebată dacă Traian Băsescu ar putea deveni acel „președinte jucător” al R. Moldova. „Nu știu dacă domnul Băsescu poate să-l bată pe Dodon. Mai întâi trebui să-și ia cetățenia R. Moldova, care tot Dodon trebuie să i-o dea”, a conchis Maia Sandu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md