21:44:49 23.04.2024
Stiri

Marina Tauber: „După ce ne-a speriat cu „30 DE MII DE SIRIENI”, Dodon vrea să umple Moldova cu imigranți”

Partide/Comunicate 04.02.2020 14:37 Vizualizări6771 Autor: Ziarul National
Marina Tauber: „După ce ne-a speriat cu „30 DE MII DE SIRIENI”, Dodon vrea să umple Moldova cu imigranți”


„Guvernarea socialistă condusă, de facto, de președintele Igor Dodon vrea să umple R. Moldova cu muncitori de peste hotare, în timp ce peste un milion de moldoveni au fost nevoiți să-și părăsească țara pentru că nu au unde lucra. În același timp, statisticile oficiale indică un număr de aproape 40 de mii de șomeri în R. Moldova”, menționează deputata Marina Tauber.

Această declarație a fost făcută în contextul ședinței de astăzi de la Guvern, în cadrul căreia premierul Ion Chicu a cerut Biroului de Migrație și Azil simplificarea procedurilor și reducerea termenilor de procesare a dosarelor imigranților, pentru ca aceștia să fie încadrați mai ușor în câmpul muncii din R. Moldova.

CITIȚI și Reparația drumurilor, anunțată cu mare tam-tam de guvernarea Dodon, ar putea fi COMPROMISĂ: Premierul Chicu cere să fie aduși muncitori din afara R. Moldova

„Mai țineți minte „știrea” cu 30 de mii de sirieni, cu care Dodon îi speria pe moldoveni, dacă o aleg pe Maia Sandu președinte? Iată că anume Dodon și Guvernul lui vor să umple Moldova cu muncitori de peste hotare, în timp ce, potrivit datelor statistice oficiale, în țara noastră sunt înregistrați aproape 40 de mii de șomeri!”, a scris deputata pe o rețea de socializare.

Aceasta mai spune că actuala guvernare nu ar face nimic pentru a-i aduce acasă pe cei peste un milion de moldoveni, care au plecat peste hotare în căutarea unui loc de muncă.

„În condițiile în care peste un milion de moldoveni au plecat la muncă peste hotare, lăsând acasă copii, soți, soții și părinți cu lacrimi în ochi, pentru că nu-și puteau câștiga o bucată de pâine la ei în țară, în condițiile în care aproape 40 de mii de șomeri sunt înregistrați oficial, Dodon și guvernul lui vor să aducă în Moldova imigranți!”, notează Marina Tauber.

Ea amintește că la Orhei, unde echipa lui Ilan Șor a avut nevoie de forță de muncă pentru a-și realiza programele de infrastructură, soluția a fost crearea condițiilor pentru revenirea moldovenilor acasă, dar nu atragerea imigranților. „Nici la Orhei nu exista forță suficientă de muncă atunci când echipa lui Ilan Șor a lansat ample programe infrastructurale și sociale. Dar noi nu am adus imigranți la Orhei, dar am implementat programul de stimulare a revenirii concetățenilor noștri de peste hotare. Un program de succes, pe care am dorit să-l aplicăm în toată țara”.

Aceasta mai spune că inițiativa „prim-ministrului de buzunar al lui Dodon” se explică prin faptul că intenționat nu se dorește revenirea moldovenilor acasă, pentru că în acest caz, actualul șef al statului nu ar mai avea nicio șansă să fie reales președinte.

„Guvernarea lui Dodon nu se gândește la propriii cetățeni, dar la propriile buzunare. Dodon preferă să-i țină pe moldoveni peste hotare, deoarece știe că dacă revin acasă nu mai este ales președinte. Știm foarte bine cu toții cum a votat diaspora la prezidențialele din 2016”, concluzionează Marina Tauber.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md