13:10:21 29.03.2024
Stiri

Un cetățean al R. Moldova, rănit GRAV într-un accident, produs în apropiere de Vama Albița: Șapte victime după ciocnirea a două autoturisme

Social 04.02.2020 15:38 Vizualizări1340 Autor: Ziarul National
Un cetățean al R. Moldova, rănit GRAV într-un accident, produs în apropiere de Vama Albița: Șapte victime după ciocnirea a două autoturisme TVR


O persoană care deține cetățenie a R. Moldova a fost grav rănită astăzi, într-un accident produs în apropiere de Vama Albița, și a fost transportată în stare de inconștiență la spital.

News.ro scrie că, în total, șapte persoane au fost rănite, marţi, într-un accident produs în apropiere de Vama Albiţa, în judeţul Vaslui, fiind implicate două autoturisme. Autorităţile au declanşat Planul roşu de intervenţie, o victimă fiind inconştientă şi primind îngrijiri medicale în elicopterul SMURD, după care va fi transportată la spital la Iaşi, iar o alta va fi dusă la spitalul din Huşi.

Accidentul s-a produs în apropiere de Vama Albiţa, în judeţul Vaslui, la aproximativ un kilometru de limita cu judeţul Iaşi, fiind implicate două autoturisme.

Întrucât apelul la 112 a indicat că sunt mai multe victime din cele două maşini a fost declanşat Planul Roşu de Intervenţie, acolo fiind trimise o autospecială pentru descarcerare, trei ambulanţe tip B2 (EPA), o ambulanţă tip C1 (TIM) şi o autospecială transport persoane şi victime multiple (ATPVM), precum şi o ambulanţă tip B2 aparţinând SAJ Vaslui.

În sprijin, a fost alertat şi un elicopter SMURD.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, sunt şapte victime, dintre care una aflată în stare de inconştienţă.

„Persoana în cauză este de cetăţenie moldovenească şi primeşte îngrijiri medicale în elicopterul SMURD, după care va fi transportată la un spital din municipiul Iaşi. O altă victimă va fi transportată la Compartimentul de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal Huşi. Celelalte cinci victime sunt conştiente şi stabile", au transmis reprezentanţii ISU Vaslui, menţionând că acţiunea este în dinamică.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md