17:12:42 23.04.2024
Stiri

Andrian Candu a DEZVĂLUIT, în premieră, unde se află la ora actuală Plahotniuc. Fostul lider al PD nu ar fi afectat de sancţiunile Departamentului de Stat al SUA

Politică 04.02.2020 19:46 Vizualizări3941 Autor: Ziarul National
Andrian Candu a DEZVĂLUIT, în premieră, unde se află la ora actuală Plahotniuc. Fostul lider al PD nu ar fi afectat de sancţiunile Departamentului de Stat al SUA


Fostul lider al PD, Vlad Plahotniuc, şi familia sa se află în continuate pe teritoriul SUA, chiar dacă Departamentul de Stat a anunţat, la începutul anului curent, că aceștia nu vor mai putea obține vize de intrare în SUA. Declaraţia a fost făcută în această seară de parlamentarul Andrian Candu, finul lui Plahotniuc.

Potrivit lui Candu, Departamentul de Stat a stabilit că Vlad Plahotniuc şi familia sa nu va mai putea obţine „vize de intrare” în SUA. „Dar dumnealui deja este în SUA", a spus Candu la emisiunea „Punctul pe azi", de la TVR Moldova.

Candu a precizat că Plahotniuc şi familia sa nu ar fi deloc afectaţi de sancţiunea Departamentului de Stat şi că ar fi vorba mai mult de o „decizie politică”.

Fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, care a fugit din R. Moldova în iunie 2019, nu va mai putea obține vize de intrare în SUA din partea autorităților americane, la fel ca și rudele sale de gradul I - soția Oxana Childescu, fiul său, Timofei Plahotniuc, dar și celălalt fiu minor.

Sancțiunea a fost anunțată astăzi de către Departamentul de Stat al SUA, prin intermediul unui comunicat de presă.

Vlad Plahotniuc este numit în comunicatul de presă „fostul oficial moldovean și oligarh”, implicat „în acte de corupție care au subminat statul de drept și au compromis sever independența instituțiilor democratice din R. Moldova”.

Anterior, Vlad Plahotniuc a primit interdicție pe un termen de zece ani de a intra pe teritoriul Elvetiei și al principatului Liechtenstein.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md