Ministerul Educației atenționează conducătorii instituțiilor de învățământ despre avertizarea meteorologică

unnamed (1)
Foto: Canal2

În contextul avertizării meteorologice emise de Serviciul Hidrometeorologic de Stat privind iminenţa unor condiţii complicate ale vremii, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării solicită Organelor locale de specialitate în domeniul învăţământului și conducătorilor instituţiilor de învăţământ să asigure în permanență securitatea elevilor, studenţilor şi angajaţilor din instituţiile subordonate.

Mai exact, ministerul solicită:

# menținerea unui regim termic optim în sălile de studii;

# asigurarea stării tehnice a mijloacelor de transport şcolar;

# asigurarea funcționării sistemelor de încălzire în regim normal în edificii, inclusiv în regim econom pe perioada nopții şi în zilele de odihnă, pentru a evita deteriorarea acestora în cazul temperaturilor joase.

De asemena, în cazul unor situații excepționale, conducătorii instituțiilor de învățământ sunt rugați să se apeleze la Serviciul de urgenţă 112 şi să se anunțe imediat Ministerul Educației, Culturii şi Cercetării la numerele de telefon 022 227620, 022 233348, email [email protected] sau fax 022 232388.

Reamintim că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat cod portocaliu de schimbare bruscă a vremii pentru toată țara. Acesta va intra în vigoare începând cu ziua de mâine, 5 februarie, și se va menține până pe 6 februarie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente