Am înfruntat frica ținându-ne de mână, strigând sau râzând în hohote. Echipa #diez îți povestește cum a fost la Adrenaline Quest

quest

Cât de bine îți cunoști prietenii? Dar colegii de muncă? Foarte bine! Așa am crezut și noi. Totuși, oamenii devin adevărați atunci când sunt puși față-n față cu fricile lor. De asta ne-am convins și noi, echipa #diez, atunci când am acceptat provocarea de a merge la Adrenaline Quest.

Am înfruntat frica ținându-ne de mână, strigând sau râzând în hohote. Împreună, încetișor, pe alocuri super-grăbiți sau haotici în mișcări, am reușit să rezolvăm toate ghicitorile, să găsim toate cheile și să ajungem la final.

Și pentru ca acest text să nu fie la fel de haotic precum mișcările noastre din camerele quest-ului, îți propun să le luăm pe rând. Mai întâi de toate, îți spunem ce reprezintă Adrenaline Quest.

Adrenaline Quest este un joc de echipă, dezvoltat de o companie tânără din Moldova. La momentul de față există un singur quest „Ultimul Joc” (cel pe care l-am încercat și noi). Jocul are genericul horror și include participarea actorilor.

Și acum, cel mai important, despre cum se joacă. Quest-ul este un joc în echipă, format din două-cinci persoane (în cazul Adrenaline Quest se permit până la nouă persoane). Echipa formată este închisă în interiorul quest-ului pentru un anumit timp, cel mai adesea jucătorii primesc 60 de minute pentru a trece peste toate obstacolele, respectiv pentru a ieși din încăpere. Ca să reușiți să ajungeți la final, trebuie să rezolvați mai multe sarcini logice, răspunsul cărora vă vor servi drept indicii.

Ce este special în „Ultima Joacă”? Ei bine, pe lângă faptul că trebuie să îndeplinești niște sarcini, vei avea o doză de adrenalină nebună, pentru că acest joc este creat într-un stil horror, iar decorul, sunetele și actorii prezenți te vor face să te simți exact ca într-un film de groază.

Echipa #diez a acceptat provocarea organizatorilor și a mers la joc. Evident, nu a fost toată echipa, pentru că este important să ne recunoaștem limitele, iar cei care au știut că tot ce înseamnă horror nu este compatibil cu persoana lor au refuzat.

Sfat: În acest context și din propria experiență, îți recomandăm să fii sincer cu tine atunci când te pornești cu o echipă la acest joc. Dacă simți că nu vei putea depăși frica și, cel mai probabil, te vei panica, te sfătuim să-i lași pe prieteni să se bucure de experiența horror fără participarea ta (cu siguranță sunt o sumedenie de alte lucruri pe care le puteți face împreună; nu este necesar să te impui dacă simți că nu vrei să trăiești această experiență).

Ei bine, acum continuăm. Dacă ești convins că îți place să lupți cu frica și îți dorești o experiență interesantă alături de prieteni, atunci încearcă! După joc, cu siguranță, veți râde mult și veți discuta modul în care ați reușit să treceți peste toate obstacolele. Noi am făcut exact la fel și am hotărât să împărțim trăirile noastre și cu voi.

Alexandru Lebedev, despre experiență:Adrenaline Escape Room e o oportunitate tare bună să-ți vezi colegii și prietenii din altă perspectivă. Cum sunt ei atunci când le este teamă sau se sperie ori cum încearcă să-și țină în frâu emoțiile. Aventura e pentru cei care vor un pic mai multă adrenalină. Astfel, dacă îți este teamă să dormi cu lumina stinsă, nu te duce. Mie foarte mult mi-a plăcut și au fost foarte multe momente când m-am găsit în ipostaze în care n-am mai fost și nu știam cum aș fi reacționat. M-am speriat, mi-am pus întrebarea dacă acesta e chiar un escape room sau realitate și m-am simțit fericit când am ieșit. Teama e ceva firesc și cred că noi, ca oameni, de multe ori fugim de ea, decât să încercăm s-o înțelegem. Deși pare distracție, îți poate stârni întrebări existențiale.”

Sandu Oprea, despre experiență: „Participarea mea la Adrinaline Quest a fost un eveniment în premieră pentru mine. Îmi plac quiz-urile, escape room-urile și tot felul de jocuri de logică, iar acesta a fost combinat cu elemente horror, ce a amplificat emoțiile pe parcursul jocului.”

Liubomir Guțu, despre experiență: „M-am pornit cu intenția de a nu mă speria și striga, deoarece conștientizam că acolo sunt actori și nimic rău nu îmi vor face. Cu toate acestea, atunci când am intrat în joc, m-am transformat într-un erou al filmelor horror unde trebuie să lupți pentru supraviețuire și asta mi-a creat o criză de nervi. În clipele cumplite, când eram speriat cu drujba sau eram atins pe cap sau pe față în întuneric, îmi apăreau în ochi secvențe din filmul Hostel (anume primul film), când tinerii erau uciși cu bestialitate cu diferite instrumente, inclusiv cu drujba. A fost un simplu joc, dar sincer credeam că va ieși de sub control și voi fi omorât.”

Valeria Batereanu, despre experiență: „Am fost pentru prima dată într-un horror escape room, un exercițiu foarte bun ca să-mi testez curajul, modul de a acționa în situații de criză și puterea coardelor mele vocale; am strigat, de teamă, tare. Actorii, decorul, sunetele: totul m-a transpus într-un film de groază și încercam să țin cont de sfaturile pe care, de regulă, le strig personajelor din cealaltă parte a sticlei. Ne-am târât prin șanțuri, am băgat mâinile într-o cadă plină cu sânge și ne-am prefăcut morți. O experiență pe care nu o voi uita prea curând.”

Elena Baranov, despre experiență: „Aaaa și hahaha, și strângeri de mână! Am fost pentru prima dată atât de aproape de colegii mei și nu aveam niciun disconfort din punct de vedere al spațiului personal, deși, de obicei, tare-tare țin la spațiul meu personal. Mi-a plăcut că am fost naturali și că am reușit, împreună, să găsim soluții la toate problemele. A fost un test bun, tare bun să încercăm să ne concentrăm într-o atmosferă deloc previzibilă și ne-a reușit bine. Eu cred că jocul te scoate din zona de confort, iar acest lucru este binevenit uneori.”

Cam aceasta a fost experiența noastră. Dar bine, cu siguranță nu ne ajung cuvinte suficiente pentru a ne descrie emoțiile trăite, așa că cel mai potrivit lucru pe care putem să ți-l sugerăm este să încerci!

https://www.instagram.com/p/B7-lV8OBbrB/

Prețul unui joc pentru o echipă formată din 2-5 persoane este de o mie de lei, în cazul în care decideți să aveți o echipă mai mare, pentru fiecare jucător se va achita + 200 de lei.

Organizatorii pot fi contactați pe această pagină de Facebook sau la numărul de telefon 079141419.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente