Andrian Candu spune că Vlad Plahotniuc și familia sa se află în SUA

Plahotniuc

Vlad Plahotniuc și familia lui se află în Statele Unite ale Americii, după ce au fost declarați indezirabili de autoritățile americane. Informația a fost confirmată de democratul Andrian Candu în cadrul unei emisiuni televizate.

„Nu mă pricep prea bine la sistemul juridic american, dar din ce am înțeles și din discuțiile cu alți specialiști, această declarație este mai mult una politică. Ea nu are un efect juridic. Se referă la viza de intrare, dar ei sunt deja acolo. Familia nu este afectată de această declarație”, a precizat Andrian Candu, scrie agora.md.

Amintim că Interpol a anunțat autoritățile din Republica Moldova că a primit scrisoarea în care Procuratura Generală cere ca fostul lider PD Vlad Plahotniuc să fie anunțat în căutare internațională, potrivit procurorului general, Alexandr Stoianoglo.

„Vom insista pe căutarea internațională a lui Vlad Plahotniuc. Vom avea niște discuții cu Interpolul, discutăm despre necesitatea prezentării unor acte suplimentare și vom căuta soluții să rezolvăm problema. Deja am discutat cu reprezentanții de la sediul local al Interpol. Am avut niște înțelegeri și în curând vom face niște acțiuni concrete”, a spus Stoianoglo.

Pe 13 ianuarie 2020, secretarul de stat american Mike Pompeo l-a denunțat public pe Vlad Plahotniuc, menționând că „acțiunile corupte” ale acestuia au subminat buchea legii și au „compromis puternic independența instituțiilor democratice în R. Moldova”. Prin urmare, Plahotniuc, soția și cei doi fii ai săi au fost declarați indezirabili în SUA.

De menționat că, din 3 decembrie 2019, Vlad Plahotniuc are acces interzis pe teritoriul Elveției și al principatului Liechtenstein pe un termen de 10 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente