/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/FOTO.VIDEO/ O nouă schemă de contrabandă cu marfă de la piața K7 din Odesa

04 februarie 2020, ora 09:43

O presupusă grupare infracțională specializată în contrabandă cu bunuri de larg consum a fost deconspirată recent. În cadrul unei operațiuni comune a Serviciului Vamal și a Procuraturii Chișinău au fost depistate mărfuri în valoare de circa două milioane de lei. 

„Activitatea infracțională a grupării a fost documentată pe parcursul a patru luni, fiind acumulat probatoriul necesar pentru incriminarea infracțiunii de contrabandă în proporții deosebit de mari. Astfel, ca urmare a măsurilor speciale de investigații și a acțiunilor de urmărire penală, s-a stabilit că bunurile erau procurate de la piața KM7 din orașul Odessa (Ucraina) și introduse în țară prin regiunea transnistreană, cu eludarea posturilor vamale interne de control”, se menționează într-un comunicat al Serviciului Vamal.

Potrivit reprezentanților Serviciului Vamal, trei membri ai grupării au fost reținuți în flagrant vineri, 31 ianuarie, în momentul descărcării mărfurilor la unul dintre garajele utilizate pentru depozitarea acestora.

„Operațiunea a continuat cu opt percheziții în mai multe depozite clandestine din capitală. În rezultat, au fost depistate mărfuri de larg consum în cantități mari, preponderent articole sanitare și de uz casnic, fără acte de proveniență. Descinderile s-au mai soldat și cu reținerea altor două persoane, care se presupune că ar fi organizatorii schemei de contrabandă”, se menționează în comunicatul de la Vamă.

Suspecții au fost arestați preventiv pe un termen de 30 de zile. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 10 ani.

Oamenii legii continuă cercetările pe acest caz.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram