/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Un deputat PAS propune modificări la legea cu privire la CSM

missing
04 februarie 2020, ora 10:20

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Sergiu Litvinenco a elaborat un proiect de modificare a Legii cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Parlamentarul propune ca membrii CSM-ului, din rândul profesorilor de drept, să fie selectați de către o comisie specială constituită de Biroul Permanent al Parlamentului.

„Ieri am elaborat un proiect de lege prin care propun modificarea legii cu privire la CSM, în care să fie menționat expres că membrii CSM-ului din rândul profesorilor de drept titulari, sunt numiți de Parlament, dar sunt selectați de către o comisie specială constituită de Biroul Permanent al Parlamentului”, a declarat deputatul.

Sergiu Litvinenco a mai spus că fiecare fracțiune ar urma să înainteze un candidat în componența comisiei, iar în textul legii să apară interdicția ca membrii acesteia să fie deputați, persoane afiliate politice sau membri ai unor partide politice.

„Propunerea este ca în componența acestei comisii speciale să intre exclusiv persoane din domeniul dreptului, reprezentanți din activitatea academică și reprezentanți ai societății civile din domeniul dreptului”, a precizat parlamentarul.

Comisia de la Veneția a publicat luna trecută avizul asupra inițiativei de modificare a Legii cu privire la CSM. Potrivit președintelui Centrului de Resurse Juridice, Vladislav Gribincea, avizul a trecut neobservat, dar conține câteva remarci foarte importante.

Precizăm că Parlamentul a aprobat, în decembrie 2019, în două lecturi, proiectul de modificare a Legii cu privire la CSM, promovat rapid de ministrul Justiției Fadei Nagacevschi și prezentat doar cu o zi înainte la ședința de Guvern.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram