‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
16.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriItalia va susține Moldova în domeniul învățământului și cercetării științifice în agricultură

Italia va susține Moldova în domeniul învățământului și cercetării științifice în agricultură

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În cadrul unei întrevederi a Ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju cu Valeria Biagiotti, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Italiei în Republica Moldova, au fost discutate mai multe subiecte ce țin de cooperarea moldo-italiană.

Cel mai important subiect abordat a fost cel ce ține de cooperarea în domeniul învățământului și cercetării științifice în agricultură. Totodată, au fost discutate posibilitățile de colaborare și asistență în domeniul agriculturii ecologice.

În ultimii ani, Ambasada Italiei a acordat suport Republicii Moldova în procesul de implementare a proiectelor în domeniul agriculturii ecologice, învățământului și cercetării științifice în sectorul agricol.

MADRM își propune să intensifice colaborarea în domeniul dezvoltării rurale, inclusiv preluarea bunelor practici în domeniul asocierii grupurilor de producători agricoli

E.S. Valeria Biagiotti și-a exprimat disponibilitatea aprofundării și extinderii cooperării bilaterale în domeniile de competență ale ministerului.

Totodată, părțile au discutat despre importanța dezvoltării relațiilor bilaterale în vederea elaborării, avizării și punerii în aplicare a Planului de Amenajare a Teritoriului Național și a altor planuri de amenajare a teritoriului; practica  evaluării strategice de mediu, precum și posibilitatea acordării de asistență investițională în realizarea proiectelor de dezvoltare regională.

‹ adv ›

FOTO: ofswcd.org

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›