Trimite e-mail | Printeaza
Economie
03.02.2020

Președintele Legislativului a purtat discuții cu președintele Consiliului Concurenței

Președintele Legislativului a purtat discuții cu președintele Consiliului Concurenței

Speakerul Zinaida Greceanîi s-a întâlnit, astăzi, cu Marcel Răducan, președintele Consiliului Concurenței - autoritate publică autonomă, responsabilă faţă de Parlamentul Republicii Moldova.

La întrevedere a fost prezent Vladimir Golovatiuc, președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe.

Președintele Consiliului Concurenței a prezentat raportul preliminar cu privire la activitatea instituției în 2019 și a reliefat, succint, dificultățile cu care se confruntă această autoritate.

A fost menționată necesitatea activizării colaborării cu alte organe abilitate pentru a eficientiza activitatea instituției îndreptată spre asigurarea respectării legislației în domeniul concurenței.

Zinaida Greceanîi l-a asigurat pe președintele Consiliului de susținerea și deschiderea deplină din partea Parlamentului și a reiterat că la baza activității instituției trebuie să fie legalitatea și corectitudinea, iar obiectivul final – protecția concurenței loiale și intereselor consumatorului.

În contextul lansării sesiunii de primăvară a forului legislativ, speakerul Zinaida Greceanîi desfășoară întrevederi cu reprezentanții instituțiilor care raportează Parlamentului, pentru identificarea problemelor și priorităților pe termen mediu, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus