Ion Chicu nu exclude remanieri la Guvern: „Trebuie de restabilit disciplina în instituții, de mai concediat, de mai sancționat, inclusiv și miniștri”

Ion Chicu a spus că are întrebări la mai mulți miniștri din Guvern, în contextul în care în unele instituții de stat este „lipsă de disciplină”. Premierul nu exclude că ar putea fi concediați și miniștri din actualul Executiv.

„Cred că vom facea evaluarea la o 100 de zile de activitate a acestui Guvern. Am întrebări față de toți miniștrii. Față de mine au unii întrebări. Este lipsă de disciplină în unele instituții. Nu neapărat ministrul este de vină, dar odată ce ți-ai asumat această răspundere, chiar dacă subalternul greșește, fii bun și plătește”, a declarat premierul Ion Chicu.

Potrivit prim-ministrului, lipsa de disciplină ar fi motivul pentru care unii angajați din structurile de stat au avut întârzieri la salarii în ultimul timp. „Este clar că trebuie de restabilit disciplina în instituții, de mai concediat, de mai sancționat, inclusiv și miniștri”.

Chicu a mai menționat că în a doua jumătate a lunii februarie va prezenta în Parlament raportul Guvernului la o sută de zile de activitate.

Guvernul Chicu a fost învestit în noiembrie 2019, după ce Guvernul Sandu a fost demis prin moțiune de cenzură, urmare a faptului că Maia Sandu a venit, prin asumare de răspundere, cu un proiect de modificare a Legii Procuraturii, care i-ar fi permis să preselecteze personal candidații pentru funcția de procuror general, pe care să îi înainteze către Consiliul Superior al Procurorilor.

Socialiștii au calificat inițiativa drept anticonstituțională și au depus moțiune de cenzură împotriva Guvernului Sandu, care a fost votată de 63 de deputați socialiști și democrați.

Ulterior, Igor Dodon l-a înaintat în funcția de premier pe Ion Chicu. Noul Executiv a fost votat de 62 de deputați din PSRM și PDM.


Pub