Moldoveanul, blocat în orașul unde este epicentrul epidemiei de coronavirus, a fost evacuat și plasat în carantină, în Franța

Unul dintre cei doi moldoveni, blocați pe teritoriul orașului Wuhan, provincia Hubei, în care, în prezent, autoritățile chineze au restricționat accesul de intrare/ieșire, a fost evacuat ca urmare a eforturilor Ambasadei Republicii Moldova la Beijing în colaborare cu Misiunile Diplomatice ale României și Franței, și plasat în carantină pe un termen de 15 zile, în Franța.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit MAEIE, cetățeanul moldovean a fost evacuat ieri, 2 februarie, cu un avion charter francez spre orașul Istres, Franța.

La aterizare pe teritoriul francez, toți pasagerii aeronavei au fost plasați în carantină pentru circa 15 zile.

La încheierea perioadei de carantină, moldoveanul va putea părăsi Franța pentru a reveni acasă, dacă nu va prezenta simptome ale infecției.

În legătură cu celelalte familii aflate pe teritoriul Chinei care și-au exprimat dorința de a pleca din țară, Ambasada Republicii Moldova la Beijing este în legătură permanentă cu autoritățile chineze pentru a facilita procedurile necesare în vederea părăsirii teritoriului.

Totodată, MAEIE recomandă cetățenilor moldoveni care se află deja în R.P.Chineză să respecte și să urmeze anunțurile și regulile de profilaxie și igienă recomandate de Comitetului Național pentru Sănătate, în parte de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din China și să evite contactul cu persoane care prezintă simptome respiratorii și totodată să se conformeze testelor de verificare necesare.

Cetățenii Republicii Moldova aflați pe teritoriul R.P. Chinez care au nevoie de asistență consulară pot apela:

Tel: +861065325494

E-mail: beijing@mfa.md,

Telefon de urgență: +8618513292005


Pub