(video) Ion Chicu și Ludovic Orban au discutat, totuși, în Polonia

Premierul Ion Chicu a avut o întrevedere, neformală, cu omologul său român, Ludovic Orban, în cadrul deplasării sale în Polonia, de săptămâna trecută, unde a participat la Comemorarea victimelor Holocaustului.

Foto: colaj

„Am avut întrevederi cu mai mulți șefi de Guverne, inclusiv cu omologul meu român, Ludovic Orban. Am discutat despre subiecte de interes comun. Vă asigur că relațiile dintre Republica Moldova și România sunt la cel mai înalt nivel de colaborare. Pe dimensiunea guvernamentală discutăm. Nimic nu poate afecta aceste relații comerciale, umanitare, sociale și de orice fel. Nu există subiecte care să le afecteze”, a declarat Ion Chicu.

Precizările vin după ce săptămâna trecută a fost postată o poză cu cei doi premieri, pe facebook, cu mențiunea de la Victor Nichitus: „Și totuși s-au întâlnit. Chiar și pentru cinci minute”.

Întrevedere / Sursa:facebook/Victor Nichitus

„I-am făcut Dlui Orban cunoștință cu General-guvernatorul Canadei, doamna care a zburat de 2 ori în spațiu. Cum să nu ”treci Prutul” în asemenea circumstanțe :). Mai ales, că lângă noi era și premierul Croației, care asigură președinția Consiliului UE în acest moment... Foarte bună discuție cu premierul român. Când nu e politică la mijloc, vorbim aceeași limbă!”, a comentat Ion Chicu postarea lui Victor Nichitus.

Comentariu / Sursa:facebook

Declarațiile premierului moldovean vin în contextul în care oficialii români, inclusiv premierul de la București, Ludovic Orban, au declarat că nu au încredere în Guvernul Chicu de la Chișinău și vor monitoriza modul în care acesta realizează reforma Justiției și își repsectă anagjamentele față de partenerii externi de dezvoltare. Ulterior, autoritățile de la Chișinău au afirmat că relațiile cu Bucureștiul sunt bune, iar unele declarații mai acide au încărcătură politică.


Pub