Copilul abandonat la Buiucani, transferat în nordul țării, iar mama sa - la Chișinău. Care va fi soarta bebelușului

Copilul care a fost abandonat în scara unui bloc locativ de la Buiucani a fost transmis administrației publice din localitatea de unde este originară mama sa, din nordul țării. Soarta bebelușului va fi decisă doar după ce va fi finalizată ancheta inițiată de poliție pe acest caz.

Potrivit șefei interimare a Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului, Lucia Caciuc, responsabilitatea pentru bebelușul abandonat revine administrației raionului Dondușeni, de unde este originară mama sa, precum și administrației publice locale și autorităților pentru protecția drepturilor copilului, prin intermediul asistentului social comunitar.

„Doamna mai are și alți copii, probabil a fost o stare de sănătate care a determinat-o să facă acest lucru, dar de asta se va ocupa ancheta. Bănuiesc că s-au găsit rudele și au preluat acest copil”, a precizat Lucia Caciuc.

Nu se știe, deocamdată, care va fi soarta bebelușului. „Depinde de circumstanțele în care s-a produs fapta, depinde cum este situația cu ceilalți doi copii, s-ar putea să fie o criză post-natală, pentru că se mai întâmplă. Nu trebuie să ne grăbim să dăm sentința sau să acuzăm pe cineva. Există persoane care vor cerceta cazul și vor lua măsurile cuvenite în cazul respectiv”, a mai adăugat Lucia Caciuc.

Potrivit informațiilor prezentate de Poliția capitelei, copilul nu are tată și era crescut doar de către mama sa, care locuiește în capitală.

Bebelușul de doar câteva săptămâni a fost abandonat în scara unui bloc din sectorul Buiucani al capitalei, la 23 ianuarie. Copilul a fost dus la Spitalul Clinic Municipal nr.1 iar ulerior, organele de drept au identificat femeia care l-a abandonat, aceasta dovedindu-se chiar mama micuțului. Femeia, în vârstă de 25 de ani, originară din raionul Dondușeni, mai are la întreținere alți doi copii minori.


Pub