Vitalie Balinschi, candidatul Partidului ȘOR: Venim să renaștem Hînceștiul și întreaga regiune

Reprezentantul Partidului Politic ȘOR, Vitalie Balinschi a depus luni, 3 februarie, listele cu semnături și setul de acte necesare pentru a fi înregistrat în calitate de candidat al formațiunii la funcția de deputat în circumscripția uninominală 38. Vitalie Balinschi a declarat că împreună cu echipa sa este determinat să transforme municipiul Hâncești și localitățile din raion într-o regiune cu adevărat europeană, după modelul reformelor de la Orhei.

Foto: orhei.md

Vitalie Balinschi a colectat aproximativ 1.000 de semnături în favoarea sa, față de numărul necesar de 500. Spre deosebire de alți concurenți, reprezentantul Partidului Politic ȘOR a mers personal, împreună cu echipa din casă în casă pentru a discuta cu oamenii și a le afla problemele. „Spre deosebire de alți concurenți, noi am mers 2 săptămâni din casă în casă. Noi nu am strâns membrii de partid să colectăm repede semnăturile, dar am muncit aceste 2 săptămâni să convingem oamenii, să identificăm problemele lor”, a declarat Vitalie Balinschi.

El a menționat că scopul său și al echipei Partidului Politic ȘOR este să transforme Hâncești-ul și localitățile din raion după modelul reformelor înfăptuite la Orhei și în satele din acest raion. „Eu, împreună cu echipa și președintele Partidului ȘOR, după cum am promis, vrem să transformăm Hâncești într-un oraș european, cum am făcut la Orhei”, a menționat Balinschi.

El a precizat că Partidul Politic ȘOR își va asuma responsabilitatea pentru reformele de la Hâncești, așa cum a făcut-o în toate cele peste 40 de localități în care a învins la scrutinul local din octombrie 2019. „Le propunem alegătorilor să aibă încredere în noi. Noi ne asumăm responsabilitatea pentru acest raion, așa cum ne-am asumat responsabilitatea în peste 40 de localități din țară. După cum transformăm Orhei și Taraclia în orașe europene, vrem să transformăm și Hâncești”, a promis Vitalie Balinschi.

Iar ceea ce îl diferențiază de alți candidați este că „noi deja am demonstrat întregii țări că putem schimba viața locuitorilor”.

Vitalie Balinschi a mai arătat că în proiectele sale se bucură de sprijinul întregii echipe a Partidului ȘOR, dovadă fiind și alegerea sa în funcția de președinte al Organizației Teritoriale Hâncești a formațiunii. „ Nu este un moft al meu personal. Eu am funcții în partid - sunt vicepreședinte. Dar fiind ales în funcția de președinte al organizației teritoriale, denotă că noi, și eu personal, ne dorim schimbări în această localitate”, a dat asigurări Vitalie Balinschi.

El însă și-a exprimat regretul că imediat după alegerea sa, a devenit ținta unor atacuri și denigrări din partea unor concurenți electorali. El și-a îndemnat viitorii candidați să „iasă din Facebook” și să discute cu oamenii. „Vreau să-i îndemn pe concurenții electorali să iasă de pe Internet, de pe facebook și să meargă în localități să vadă.

În vârstă de 43 de ani, Vitalie Balinschi este licențiat în drept economic. Pe parcursul activității sale a deținut mai multe funcții publice precum de șef al Inspectoratului Fiscal Orhei și Chișinău. În perioada 2011-2015 a deținut funcția de consilier raional Orhei, iar în 2015-2019 de consilier în Consiliul Municipal Orhei, din care a contribuit la realizarea reformelor infrastructurale și sociale din oraș. Vitalie Balinschi este căsătorit și are trei copii.


// console.log('no ads situation')