534 de kilograme de pește viu, confiscat de ANSA. Agentul economic riscă amendă până la 15 mii de lei din cauza lipsei actelor de proveniență

Peste 500 de kilograme de produse din pește viu, în lipsa actului sanitar-veterinar şi a actelor de provenienţă ce urmau să fie comercializate în piețele din municipiul Chișinău, au fost confiscate de către ANSA.

Foto: http://politia.md/

În urma investigațiilor efectuate, Direcția investigare fraude economice a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu angajații ANSA, la unitățile de comerț din incinta Pieții Centrale din capitală, au depistat în secția marfară a unui mijloc de transport special amenajat în transportarea peștelui 534 de kilograme de peste viu fără acte. Valoarea producției constituie circa 30 000 lei.

În acest sens, angajații ANSA au emis o decizie de nimicire a peștelui, fiind declarat neconform reglementărilor aplicate în domeniul alimentar și nu poate fi acceptat în consum.

În continuare se acumulează toate materialele și probele necesare în vederea atragerii la răspundere a factorilor de decizie conform legislației în vigoare, iar agentului economic riscă amendă până la 15 000 lei.

În acest sens, poliția recomandă cetățenilor să cumpere produse alimentare perisabile (carne, pește, ouă etc.) numai din locuri amenajate și autorizate care dispun de echipamente (vitrine frigorifice, termometre ) și care asigură condițiile igienico-sanitare specifice pentru ca produsele pe care le cumpărați să nu prezinte un pericol pentru sănătatea dumneavoastră.


Pub