Mormane de gunoi, aruncate de chișinăuieni sub viaduct. „Puneți un sectorist și prindeți-i sau se strecoară ca ninja acolo?”

Chișinăuienii continuă să arunce gunoi cu tonele în locurile publice, în special în regiunea viaductului. De acest lucru s-a plâns pretorul sectorului Centru, Pavel Rusu, care a făcut și un apel către locutorii capitalei, să fie mai responsabili și să păstreze ordinea. Primarul general, Ion Ceban, a propus să fie implicați angajații Poliției, pentru a-i depista pe răufăcători și a-i trage la răspundere.

„Pe parcursul săptămânii trecute, am evacuat 28 de rute de gunoi menajer de sub viaduct, este foarte foarte mult. Sâmbătă am avut o acțiune mai amplă, în cadrul căreia au participat 57 de persooane. Am antrenat toate întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ din sector”, a raportat pretorul sectorului Centru, Pavel Rusu.

În acest context, el a făcut și un apel către chișinăuieni, să nu mai aducă gunoi menajer sub viaduct.

Primarul general a propus o soluție: „Cooperați cu Poliția, puneți un sectorist, o persoană responsabilă pentru o săptămână, prindeți-i și amendații. Sau vin ca ninja, cum vin acolo?”.

Pretorul sectorului Centru a menționat, însă, că nici aceste măsuri nu sunt suficiente: „Am intervenit și cu suportul secției social economice, privind instalarea unor camere de luat vederi, cu Inspectoratul de Poliție din sector, vedem. Avem intrări din trei -patru părți acolo, am blocat câteva special ca să nu mai aibă locuitorii acces sub viaduct. Problema nu este de o zi, durează ani la rând”, a precizat Pavel Rusu.

Anterior, primarul general a solicitat pretorilor să monitorizeze situația în sectoarele capitalei, iar viceprimarului Ilie Ceban - să coordoneze cu poliția mărimea amenzilor și modalitățile de penalizare a cetățenilor care aruncă gunoi în locurile publice.


Pub