Serghei Pușcuța, despre misiunea de evaluare FMI din aceste zile: O etapă foarte importantă pentru țara noastră

Misiunea de evaluare a Fondului Monetar Internațional se află în aceste zile la Chișinău. Reprezentații FMI desfășoară ultima etapă de monitorizare din cadrul actualului program al Republicii Moldova cu FMI. Declarația a fost făcută la emisiunea „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Foto: UNIMEDIA

„Se efectuează ultima, cea de-a șasea etapă de monitorizare pentru a finaliza acest program, o etapă foarte importantă pentru țara noastră. O pisă bună pentru a începe negocierea următorului program, pe care Moldova și-l dorește foarte mult”, a declarat Pușcuța, dar a ținut să menționeze că Moldova va insista pe anumite condiții, menționate anterior și de premierul Ion Chicu.

Actualul program de finanțare cu FMI va lua sfârștit la 20 martie curent.

O misiune a Fondului Monetar Internaţional (FMI) condusă de Ruben Atoyan se află în vizită la Chișinău în perioada 22 ianuarie- 5 februarie 2020. În această perioadă, misiunea poartă discuții cu autoritățile în contextul pregătirii pentru consultările periodice prevăzute de Articolul IV al Statutului FMI pentru anul 2020 și a celei de-a șasea evaluări, finale, a Programului susținut de FMI prin mecanismele de finanțare ECF (Mecanismul extins de creditare) și EFF (Mecanismul de finanţare extinsă).

Anterior, la scurt timp după învestirea în funcție, Ion Chicu a spus că nu exclude o pauză în colaborarea cu FMI, în cazul în care această instituție financiară nu va da dovadă de flexibilitate în negocierile cu noul Guvern.


Pub