(audio) Alexandru Slusari, despre poziția Platformei DA în alegerile din Hîncești: Suntem într-o situație foarte dificilă

Alexandru Slusari spune că Platforma DA este pusă într-o situație dificilă în contextul alegerilor parlamentare noi din Hîncești, întrucât acum este în situația în care trebuie să aleagă pe cine să sprijine, Olesea Stamate sau Grigore Cobzac.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit lui Slusari, Platforma DA și PAS au avut o singură întrevedere pe marginea indentificării unui candidat comun în circumscriția Hîncești. PAS a propus-o pe Olesea Stamate, fapt de care Platforma DA a luat act, iar ulterior a venit public cu candidatura lui Mihai Druță.

Acum, Slusari spune că Platforma DA este pusă într-o situație dificilă, întrucât trebuie să aleagă pe cine va susține la alegerile din Hîncenști.

„Doamna Stamate este exponenta societățiile civile. Ea nu a avut niciodată nimic cu partide. Suntem puși într-o situație foarte complicată, foarte dificilă. Pe de o parte este propunerea celor de la PAS, pe de altă parte noi tot timpul veneam cu logica și prima opțiune a noastră a fost Grigore Cobzac, dat fiind faptul că a participat la alegerile parlamentare pe 24 februarie și în condiții foarte complicate, vitrige a avut un suport foarte frumos. De aceea am venit cu prima opțiune, Grigore Cobzac. PAS a propus pe Olesea Stamate. În câteva zile vom consulta echipele teritoriale și săptămâna aceasta vom veni cu o decizie”, a mai precizat Slusari.

Maia Sandu a declarat anterior că Platforma DA a fost informată despre candidatura Olesei Stamate, înainte ca numele acesteia să fie făcut public.„ Dânșii au zis că se gândesc, revin, dar din păcate nu au mai revenit. După această discuție, după câteva zile am aflat din presă că dânșii îl propun pe domnul Druță. Cam asta a fost discuția. Nu înțeleg de ce colegii de la Platformă nu au mai revenit cu această decizie. Noi am încercat să obținem sprijinul lor, înainte să facem public numele Olesiei Stamate”.


Pub