Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Campania „Un doctor pentru tine”,…

Campania „Un doctor pentru tine”, reluată de Dumbrăveanu. Detalii de la MSMPS

Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) anunță că reia campania „Un doctor pentru tine”.

Potrivit unui comunicat de presă al MSMPS, cetățenii R. Moldova vor avea acces la consultații gratuite prestate de medici cardiologi, endocrinologi, oftalmologi și neurologi, servicii medicale stomatologice gratuite pentru copii, screening prin radiografia pulmonară, în scopul depistării active a tuberculozei și cancerului pulmonar, screening prin mamografie, în scopul depistării precoce a stărilor precanceroase și a cancerului mamar la populația feminină.  

Ordinele și orarul pentru anul 2020, le puteți vizualiza aici.

În context, în perioada 03-28 februarie curent, vor fi prestate servicii medicale stomatologice pentru copiii din statele Chiperceni, Susleni, Berezlogi, Biești, Peresecina, Ghetlova, Ivancea, Seliște, ale raionului Orhei, iar de pe 04 până pe 21 februarie, se va organiza screening-ul afecțiunilor pulmonare pentru populația din raioanele Telenești și Criuleni.

În total, de la lansarea programului, au fost consultate circa 80 mii de persoane, printre maladiile depistate fiind: patologii pulmonare, tuberculoză pulmonară evoluivă, sechele dupa tuberculoză pulmonară suportată, patologii ale glandelor mamare, cancer mamar, tumori benigne etc. 

În iunie 2019, fosta ministră a Sănătății, Ala Nemerenco, a anunțat stoparea campaniei din motiv că în timpul desfășurării acesteia, „banii grei din sănătate erau direcționați spre alte buzunare”. Campania „Un doctor pentru tine” a fost lansată în vara anului 2018 de către guvernul Filip.